• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 6 în cifre

05 sep 2022 de Victor Daghi

*În 4 meciuri au fost marcate 10 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 4), în mediu – 2,5 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 56 goluri (gazdele – 26, oaspeţii – 30), în mediu - 2,3 goluri pe meci.

 

*Golul cu nr. 50 al Super Ligii a fost marcat de atacantul Petrocubului, Maxim Cojocaru, în minutul 58 al meciului cu Dinamo Auto.

 

*Gazdele și oaspeții au câștigat câte două meciuri. De la începutul campionatului s-au jucat 24 de meciuri. Gazdele au câştigat 7 partide, oaspeţii - 10, iar alte 7 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*În această etapă au fost acordate 2 lovituri de la 11 metri. Akanbi Rasheed de la Sheriff a înscris de la punctul cu var, în timp ce portarul sfinților Nicolae Calancea a apărat lovitura de la 11 metri al lui Denis Furtuna de la CSF Bălți. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 8 penalty-uri, dintre care 5 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 16 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 115 cartonaşe galbene, dintre care 24 jucătorilor echipei Sfîntul Gheorghe. Cea de-a 100-a avertizare din actuala stagiune a primit-o Dumitru Demian de la Dacia Buiucani.

 

*În această etapă a fost eliminat de pe banca tehnică Ghenadie Pușca, antrenorul second de la Milsami. De la începutul campionatului au fost arătate 4 cartonaşe roșii, dintre care 3 pentru Milsami.

 

*Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 5 reușite. El este urmat de Steve Ambri (Sheriff), Radu Gînsari (Milsami), Eugeniu Sidorenco (Zimbru) și Marius Iosipoi (Petrocub), toți cu câte 3 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (12 goluri) și cea mai bună apărare (3 goluri primite) îl are Sheriff.

 

*Dinamo Auto este unica echipă din Super Liga, care n-a marcat niciun gol, iar Zimbru a încasat cele mai multe goluri (11).

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.716 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 24.324 de spectatori, în mediu câte 1.013 de oameni pe meci.

 

*Sheriff este neînvinsă de 14 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent.

 

*Petrocub a obținut prima victorie în ultimele 4 meciuri.

 

 *Dinamo-Auto nu a mai câștigat de 10 etape. Ultima dată tiraspolenii au câștigat un meci din campionat aproape 6 luni în urmă, 5-2 cu Milsami, pe 18 martie.

 

*Zimbru nu a obținut victorie în ultimele 8 etape. Ultima dată formația chișinăuiană a învins în campionat 4 luni în urmă, 1-0 cu Sfîntul Gheorghe.

 

Atacantul Maxim Cojocaru a înscris al 50-lea gol din Super Liga! Foto: FC Petrocub