• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Integritate. Seminar anti-match fixing pentru Naționala feminină

01 sep 2022 de Reporter FMF
GALERIE

În conformitate cu politicile și practicile anti-match fixing stabilite de FIFA și UEFA, agenții de integritate FMF continuă organizarea seminarelor informativ cu participarea cluburilor și selecționatelor naționale de fotbal.

 

Astfel, în cadrul cantonamentului de pregătire a echipei Naționale feminine a Moldovei de la Vadul lui Vodă, reprezentanții Departamentului Integritate al FMF a organizat un seminar de instruire anti-mită și anti match-fixing pentru jucătoarele convocate.

 

Serghei Vasilache, ofițer de integritate FMF, a prezentat mai multe informații cu privire la integritatea competițiilor și meciurilor de fotbal.

 

Jucătoarele Naționalei au fost instruite cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l aibă în cazul unei eventuale abordări referitor la trucarea meciurilor. Au fost prezentate exemple de manipulare de meciuri, au fost descrise consecințele negative ale match-fixingului, riscurile implicării în manipularea de meciuri, dar și obligațiile ce le revin fiecărui jucător în lupta contra manipulării meciurilor și pariurilor ilegale, în conformitate cu Codul Disciplinar al Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Instruirea anti match-fixing se efectuează periodic, conform planului Departamentului Integritate al FMF, astfel încât fotbaliștii să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Trucarea meciurilor a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de manipularea meciurilor!

 

 ÎMPREUNA PENTRU UN FOTBAL CURAT!!!!