• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Constantin Burdujel a câștigat Supercupa României!

30 aug 2022 de Reporter FMF

Internaționalul moldovean Constantin Burdujel a mai cucerit un trofeu. După ce a reușit eventul (campionat și Cupa României) cu echipa sa CS United Galați, aseară a reușit să cucerească şi Supercupa României.

 

Partida cu Autobergamo Deva, găzduită de Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc a fost una deosebit de echilibrată, iar pentru stabilirea câştigătoarei a fost nevoie de lovituri de departajare! La finalul celor 40 de minute, scorul a fost egal, 1-1, United Galați impunându-se la loteria loviturilor de departajare, cu 4-3.

 

Burdujel, în calitate de căpitan, a fost integralist, în timp ce pentru Autobergamo Deva a evoluat un alt internațional moldovean, Iulian Cojocaru, care a reușit să înscrie unul dintre golurile de la loviturile de departajare.

 

În vârstă de 36 de ani, Constantin Burdujel, s-a transferat la echipa din Galați în toamna lui 2014. Cu United, el a câștigat toate trofeele în România, campionatul, cupa și supercupa, fiind printre cei mai valoroși jucători din Liga I românească la futsal.

 

Constantin Burdujel este și unul dintre liderii Naționalei Moldovei de futsal, care s-a calificat în etapa a doua preliminară a Campionatului Mondial de futsal 2024, unde va juca cu Spania și Cipru.

 

În 2017 el a fost desemnat cel mai bun futsalist moldovean al anului.

 

Colaj foto: CS United Galați