• Fii alături de Echipa Țării

Socca. Echipele moldovenești și-au încheiat evoluția în Liga Campionilor la minifotbal

29 aug 2022 de Ion Buga
GALERIE

Republica Moldova a fost reprezentată de 3 echipe în actuala ediție a Ligii Campionilor la minifotbal (socca). Competiția a avut loc în orașul Maribor (Slovenia), în perioada 25-28 august, cu participarea a 34 formații.

 

Cea mai bună prestație a avut-o FC Tiraspol, care a ajuns până în sferturile de finală. Echipa tiraspoleană a câștigat grupa preliminară, după victoriile cu FC Tooflleb (România), scor 4-0 și PDO (Oman), scor 5-0, și remiza cu Ezsi Euro Trans Kft (Ungaria), scor 3-3.În optimile de finală, FC Tiraspol a trecut de Cometas (Grecia), scor 5-0. În sfeturi, echipa din Moldova a cedat în duelul cu Ascona Haus Kft (Ungaria), scor 2-4.


În faza play-off a competiției s-a calificat și Dynamis Chișinău, dar a fost eliminată în optimi de către Dzbany Lodz (Polonia) doar în urma executării loviturilor de departajare. În grupe, Dynamis a obținut victorii cu Orly Wroclaw (Polonia), scor 3-2, și Limassol Animlas (Cipru), scor 3-0, și a remizat cu viitoarea deținătoare a Ligii Campionilor, Ekosen Kapela (Slovenia), scor 0-0.


A treia reprezentantă, Geotermal Chișinău a ratat calificarea în etapa play-off. În grupa 4, echipa antrenată de Serghei Epureanu a repurtat o singură victorie, 8-1 cu AC Thailand (Germania), însă a pierdut alte dispute cu Red Fire (Bulgaria), scor 1-2, și BJM Krakow (Polonia), scor 2-3.

 

Pentru jucătorii de minifotbal, versiunea Socca (6 x 6), urmează Campionatul Mondial 2022, care va fi găzduit de Ungaria în perioada 10-18 septembrie. Naționala Moldovei va juca în Grupa D alături de selecţionatele Braziliei, Belgiei, Georgiei şi Keniei.