• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 20:00. Sheriff – Petrocub

29 aug 2022 de Ion Buga

Sheriff - Petrocub
 

29 august. Tiraspol, CS Sheriff, arena mică
Arbitru: Veaceslav BANARI
Asistenți: Vladislav LIFCIU și Vadim VICOL
Al 4-lea oficial: Igor BOȘCA

 

Sheriff: 35.Maksym KOVAL, 2.Patrick KPOZO, 3.Charles PETRO, 4.Heron CRESPO DA SILVA, 9.Kay Sheku TEJAN, 12.Abdoul DARANKOUN, 17.Mudasiru SALIFU, 22.Regi LUSHKJA, 28.PERNAMBUCO, 41.Stefanos EVANGELOU, 70.Steve AMBRI
Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 40.Razak ABALORA, 6.Stjepan RADELJIĆ, 10.Cedric BADOLO, 20.Armel ZOHOURI, 23.Danil ANKUDINOV, 30.Ioannis Foivos BOTOS, 61.Akanbi RASHEED80.Iyayi Believe ATIEMWEN
Antrenor: Stjepan TOMAS


Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 10.Alexandru BEJAN, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constantin SANDU, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU
Rezerve: 29.Cristian AVRAM, 13.Artem FEDOROV, 23.Mihai LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 77.Ruslan BÂNZARU, 94.Corneliu COTOGOI
Antrenor: Ivan TABANOV

 

Sheriff Tiraspol și Petrocub Hîncești  se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în ultimul meci al etapei a V-a a Super Ligii. Partida de la arena mică a Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

În eșalonul superior, Sheriff și Petrocub au disputat 28 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0, iar golurile au fost marcate de Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în liga superioară.

 

În total, Sheriff a obținut 16 victorii, Petrocub – 4, iar alte 8 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 43-8 pentru formația din Tiraspol. 

 

Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat pe 8 aprilie 2022, la Tiraspol. Sheriff a câștigat cu 1-0, iar golul victoriei a fost marcat de fundașul Gaby Kiki.

 

În Cupa Moldovei, formațiile au fost adversare de patru ori, de trei ori în semifinale și o dată în sferturi

 

În ediția 2016/17, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, 1-1, iar în finală tiraspolenii au surclasat-o pe Zaria Bălți, cu 5-0. 

 

În penultimul act al ediției 2019/20, Petrocub a reușit o calificare dramatică. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului.

 

În ediția 2020/21, Sheriff a învins cu 3-1, deși a fost condusă cu 1-0. Golurile au fost marcate de Frank Castaneda, Adama Traore, Dimitrios Kolovos, respectiv, Mihail Platica.


În stagiunea trecută, Sheriff a trecut categoric de Petrocub cu 4-0 prin golurile semnate de Pernambuco, Cedric Badolo (dublă) și Bruno Felipe.

 

Săptămâna trecută, Sheriff a trecut dramatic, la penalty-uri, de Pyunik (Armenia) și s-a calificat pentru a cincea oară în grupele Europa League, acolo unde va juca alături de Manchester United (Anglia), Real Sociedad (Spania) și Omonoia (Cipru). Primul meci este programat pe 8 septembrie, în deplasare cu Omonia.

 

Între timp, Sheriff a mai anunțat un transfer. Este vorba de fundașul ivorian Armel Junior Zohouri (21 ani), care a evoluat în ultimii ani în campionatul Elveției pentru Lausanne Sport.

 

Sheriff este neînvinsă de 11 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent. De partea cealaltă, Petrocub nu se regăsește în acest sezon, fiind abia pe locul 6 în clasament, ultimul care asigură calificarea în faza doua a Super Ligii.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.