• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Reportaj video din cantonamentul selecționatei WU19

26 aug 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Selecționata feminină U19 continuă pregătirile pentru meciurile din cadrul preliminariilor Campionatului European, ediția 2022/23. 

Stagiul de pregătire are loc la baza din Vadul lui Vodă, cu două antrenamente zilnice, ședințe teoretice și proceduri de recuperare. De asemenea, pentru ziua de mâine, 27 august, este programat și meciul de verificare cu Nistru-GTC Cioburciu. Partida va avea loc la stadionul din Criuleni cu începere de la ora 10:30.

"La cantonament au fost convocate 22 de jucătoare. Dintre acestea, 14 sunt născute în 2005, au făcut pasul de la naționala WU17. Sportivele noi s-au adaptat foarte repede. În echipă predomină o atmosferă prietenoasă. Din păcate, avem foarte puțin timp pentru pregătire, căci jocurile de calificare vor avea loc la începutul lunii octombrie. Acordăm mai multă atenție pregătirii tactice și psihologice a echipei și ne axăm pe formarea unui colectiv unit. Avem o grupă puternică în calificări. Echipele din Bosnia și Estonia ne sunt bine cunoscute. După ce le vom analiza, vom cunoaște exact pe ce ne vom concentra. Echipa va depune tot efortul pentru a evolua cu demnitate și pentru a obține un rezultat pozitiv",

a declarat pentru site-ul fmf.md, antrenorul principal al WU19, Alexandra Bocancea. 

Vă reamintim, că Naționala WU19 a Moldovei va juca în grupa B4 alături de Estonia și Bosnia și Herțegovina - gazda turneului. Partidele sunt programate în perioada 5-11 octombrie 2022.

Câștigătoarea grupei va promova în Liga A din preliminariile Campionatului European, ediția 2022/23.

Vă reamintim, că din anul 2021 competițiile pentru junioare au un format nou, care are menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin. 

Lotul selecționatei îl găsiți AICI.

Vezi de asemenea secvențe video și poze de la antrenamentul Naționalei WU19.