• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Fotbal pe plajă. Nistru a devenit din nou campioană a Moldovei

20 aug 2022 de Ion Buga
GALERIE

Un nou trofeu în fotbalul pe plajă pentru Nistru Chișinău. Pentru al doilea an consecutiv, echipa pregătită de Ruslan Pernai și-a adjudecat titlul de campioană națională!

 

Sâmbătă, 20 august, pe stadionul “La Izvor” din Chișinău s-au disputat meciurile fazei play-off care au decis campioana Moldovei la fotbal pe plajă. În meciul doi al finalei, Nistru a trecut de FC Ghidighici, scor 3-2, după ce câteva zile mai devreme s-a impus și în prima partidă cu 5-0.

 

Nistru Chișinău - FC Ghidighici 3-2
Au marcat: Andrei Negara (6), Dumitru Graur (20), Constantin Gurjui (26), respectiv Alexandru Sîrghi (26, 36)

 

20 august. Chișinău, stadionul La Izvor. Spectatori: 200

Arbitrii: Oleg Cebotari, Piotr Stoianov
Al 3-lea oficial: Daniil Cara

 

Nistru: 12. Ruslan Istrati, 5. Andrei Negara, 75. Dumitru Graur, 11. Leonid Podlesnov, 10. Alexandru Florea, 9. Constantin Gurjui, 22. Alexei Capsamun, 13. Alexandru Eremia, 96.Evgheni Gherganov, 1. Nicolae Garanovschi, 7. Nicolae Ignat, 3. Grigore Cojocari, 
Antrenor: Ruslan Pernai 

 

FC Ghidighici: 21. Oleg Chitoroagă, 10. Dumitru Cibotaru, 8. Alexandru Sîrghi, 3. Constantin Nița, 7. Nicolae Șchiopu, 99. Gheorghe Dabija, 12. Victor Moldovan, 4. Aurel Boaghe, 5. Victor Rău, 22. Alexandru Țîmbalist, 11. Dorin Bodrug, 23. Ion Dănilă
Antrenor: Dumitru Cibotaru

 

Pe locul 3 s-a clasat Sportul Studențesc ULIM, care a trecut de FC Tinerețea (scor general 2-0). FC Olimpic a încheiat campionatul pe poziția a cincea după ce a câștigat duelul cu FC Budești (scor general 2-0). Next s-a impus în primele două meciuri cu CS Ialoveni și a ocupat locul 7.

 

Cel mai bun golgheter a devenit Leonid Podlesnov (BSC Nistru) cu 28 de reușite, devansându-i pe colegii Andrei Neagră, Nicolae Ignat, precum și pe Dumitru Cibotru (FC Ghidighici) și Viorel Purcică (CS Ialoveni), toți cu câte 18 goluri.

 

Echipele premiante s-au ales cu diplome, medalii şi cupe din partea conducerii Federației Sportive de fotbal pe plajă. Iar din partea sponsorului general Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), formațiile de primele trei locuri au primit și premii în bani. Cu un premiu special a fost distinsă și naționala Moldovei de fotbal pe plajă care a devenit luna trecută campioană europeană în Divizia B.

 

La ceremonia de premiere au participat Eduard Creţu, Preşedintele Asociaţiei de fotbal pe plajă, Iurie Bulgăreanu, Secretar General al Asociaţiei de fotbal pe plajă, și Ion Rusu, reprezentant A.S.I.C.S. 

Foto: FNSFP