• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS pentru 100 de copii

03 aug 2022 de Reporter FMF
GALERIE

La Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă a avut loc astăzi un festival fotbalistic din cadrul proiectului Open Fun Football Schools.  La eveniment au participat circa 100 de copii de la Școala Sportiva Stăuceni, Vadul lui Voda, de la centrul educațional pentru copii “Ingenium”, copii cu necesități speciale din cadrul Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii, dar și refugiați din cadrul A.O. Concordia, Proiecte Sociale.

 

Proiectul Cross Cultures Project Association/Open Fun Football Schools presupune practicarea jocurilor vesele şi implementarea conceptului pedagogic al fotbalului distractiv „Fun – Football - Concept” drept un mijloc eficient de promovare a procesului democratic, păcii, stabilității, coeziunii sociale, stabilirii relațiilor de prietenie şi a colaborării sportive. Totodată, proiectul dat este un instrument efectiv pentru implementarea incluziunii sociale a copiilor cu necesități speciale în țara noastră.

 

În cadrul festivalului de astăzi copiii au participat la diverse activități sportive fotbalistice, adaptate vârstei și capacităților individuale. Fiecare copil s-a distrat de minune, a primit plăcere de la practicarea fotbalului și s-a simțit parte a echipei.

 

O altă activitate interactivă a fost organizată de către reprezentanții serviciului “Telefonul Copilului”, care au avut discuții cu copiii, dar și au împărțit materiale informaționale. La fel și compania ABS a venit cu informație utila pentru copii despre cum să stimulăm respectul față de mediul înconjurător.

 

La final, fiecare copil a primit cadouri: chipiu, maiou, diplome și mingi din partea proiectului FMF Open Fun Football Schools, dar și genți sportive din partea partenerului general al proiectului,  Sport Line.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi Federația Moldovenească de Fotbal din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul CCPA/OFFS au participat circa 100.000 de copii și 2.500 de antrenori din toate regiunile țării, de pe ambele maluri ale Nistrului.