• Fii alături de Echipa Țării

Tudor Cepoi, la 65 de ani!

03 aug 2022 de Maria Teeşanu

Fostul mare arbitru moldovean și unul dintre primii cavaleri ai fluierului Diviziei Naționale, Tudor Cepoi, este omagiatul zilei de azi!

Tudor Cepoi a împlinit onorabila vârstă de 65 de ani, iar cu acest prilej deosebit Federaţia Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului multă sănătate, liniște sufletească, bucurii și viață lungă alături de cei dragi!!!

La mulți ani!

Tudor Cepoi s-a născut pe 3 august 1957 în orașul Bălți.

A fost primul arbitru asistent la meciul inaugural al campionatului Republicii Moldova (Superliga), care s-a disputat pe 14 martie 1992, dintre Dinamo-Codru Chișinău și Tiligul Tiraspol (2-0). În sezonul 1994-95, Tudor Cepoi a deservit la centru 13 partide, iar în ediția 2006-07 a condus 22 de meciuri.

În cariera sa profesională el a arbitrat în total 212 meciuri printre care finala Cupei Moldovei și Supercupa țării. El este singurul arbitru moldovean care are 4 finale de Cupă arbitrate. Tudor Cepoi este printre primii arbitri moldoveni care a obținut ecusonul FIFA. 

În anul 1996, pe 30 ianuarie, a debutat pe arena internațională la meciul Skonto (Letonia) - Spartak (Kazahstan), din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Comunității CSI și Țărilor Baltice. Tot în cadrul acestei competiții a arbitrat partida Pyunik (Armenia) - Metallurg Kadamjay (Kîrgîzstan). În anul 1997 a fost delegat la meciul din cadrul Cupei UEFA dintre Spartak Trnava (Slovacia) și Birkirkara (Malta).

Datorită prestației exemplare, Tudor Cepoi a fost desemnat cel mai bun arbitru moldovean al anului 2001 și 2006 și premiat de către FMF la Gala laureaților fotbalului moldovenesc.