• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Stagiu de pregătire pentru selecționata de junioare U17 la Vadul lui Vodă

01 aug 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Selecționata Moldovei de junioare Under 17 a intrat astăzi în cantonament la Vadul lui Vodă în vederea pregătirii pentru preliminariile Campionatului European 2022/23.  

După acțiunea de selecție de la finalul lunii martie, tricolorele mici au programat în această săptămână un nou cantonament. În lista jucătoarelor convocate au apărut și câteva nume noi, obiectivul acestui stagiu fiind în continuare de a pregăti jucătoarele care vor face parte din lotul final pentru calificările Campionatului European din acest an.

"Echipa este tânără și nouă, de aceea avem nevoie de mai multe cantonamente și sesiuni de antrenament. Ne-am stabilit mai multe obiective pentru acest stagiu. În primul rând este formarea unui colectiv unit pentru că jucătoarele nu s-au întâlnit des în teren. De asemenea, vom pune un mare accent pe calitățile individuale și tehnice ale jucătoarelor. Totodată, vom lucra asupra aspectelor tactice și fizice a junioarelor. Trebuie depusă multă muncă pentru a evolua demn în meciurile de calificare",

a declarat pentru site-ul fmf.md antrenorul principal al naționalei WU 17, Elena Subbotina.

Vă prezentăm lotul convocat pentru acest stagiu de pregătire:

Portari: Anastasia Nistor (ȘS Drăsliceni), Xenia Chiciuc (FC Maksimum)

Apărători: Dina Burac (FC Belceanka), Xenia Suslova, Ecaterina Lazar, Valeria Matusar (toate, FC Nistru Ciobruciu), Vladlena Udrea (ȘS Nr.11 Real-Succes), Valeria Șevcenco, Ana Burlea (ambele, FC Legia), Nelea Midorin, Evelina Meșcova (ambele, FC Baghira Comrat)

Mijlocași: Valeria Braguța, Ana Țvetcova (ambele, FC Belceanka), Cristina Pascari, Tatiana Cocotanova (ambele, FC Nistru Ciobruciu), Ștefania Stegaru, Tatiana Balaban (ambele, CS Noroc), Diana Toderaș (FC Petrocub), Adela Ceban (ȘS Anenii Noi)

Atacanți: Milena Tihonciuc, Dumitrița Lungu (ambele, FC Belceanka), Mirela Leahu (ȘS Nr.11 Real-Succes)

Acest cantonamentul reprezintă o etapă de pregătire către preliminariile Campionatului European WU 17, ediția 2022/23. Echipa antrenată de Elena Subbotina a fost repartizată în grupa B2 din care mai fac parte Kosovo, Albania și Macedonia de Nord. Mini-turneul va avea loc în Albania în perioada 17-24 octombrie, iar echipele vor lupta pentru promovarea în Liga A a Campionatului European WU17.