• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

„Bătălia Portarilor”, ediția a XI-a

30 iul 2022 de Reporter FMF

 

text și video de Olivia CUCOȘ 

 

Pe Carpen Arena din capitală s-a disputat astăzi cea de-a XI-a ediție a turneului ”Bătălia portarilor”. Competiția, care adună cei mai buni portari din țară, este organizată de peste 10 ani la rând de fostul portar al echipei Naționale, Andrian Bogdan.

 

Ediția de vară din acest an a adunat peste 100 de goalkeeperi, împărțiți în 5 categorii de vârstă.

Regulile sunt simple. Pe teren se află 2 porți, 2 portari și un arbitru. Concurenții, pe lângă faptul că trebuie să nu scape goluri, mai trebuie să și marcheze. Portarul care a înregistrează cele mai multe save-uri și înscrie cele mai multe goluri se califică în următoarea etapă. Cei mai buni dintre cei mai buni se întâlnesc în marea finală, unde se decide câștigătorul competiției.

 

Vă prezentăm lista câștigătorilor din acest an, pe categorii de vârstă:

 

Anul nașterii 2013/16:

Locul I - Bogdan Rudi 

Locul II - Bespalcenco Mark

 

Anul nașterii 2011/12:

Locul I - Maxim Petrov

Locul II - David Terna

 

Anul nașterii 2010:

Locul I - Ghiaur Octavian 

Locul II - Harabagiu Mihai

 

Anul nașterii 2007:

Locul I - Rusu Dan

Locul II - Sorocean Bogdan 

 

Categoria 18+

Locul I - Sîrghi Cristian

Locul II - Balan Victor

 

”Bătălia Portarilor” este organizată din anul 2011. De-a lungul timpului marele trofeu a fost câștigat de două ori de Nicolae Calancea, Dumitru Celeadnic, Eugeniu Afanasiev sau Denis Rusu. Anul trecut, câștigător la categoria seniori a devenit ”goalkeeper-ul” Teodor Lungu, jucătorul clubului Sfântul Gheorghe Suruceni.

 

Federația Moldovenească de Fotbal susține desfășurarea turneului, iar la ediția de vară din acest an a fost reprezentată de către vicepreședintele FMF, Ruslan Berzoi, care le-a urat succes competitorilor și le-a oferit mai multe premii.