• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Petrocub – Sfîntul Gheorghe

31 iul 2022 de Victor Daghi

 

 

Petrocub – Sfîntul Gheorghe

 

31 iulie. Hîncești, stadionul Municipal
Arbitru: Daniel LUCA

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Victor MARDARI

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 4.Victor MUDRAC, 10.Alexandru BEJAN, 11.Sergiu PLATICA, 13.Artem FEDOROV, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 90.Ion JARDAN (c), 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 29.Cristian AVRAM, 8.Iaser ȚURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 23.Mihai LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Antrenor: Ivan TABANOV

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA (c), 11.Jibril IBRAHIM, 13.Teodor LUNGU, 17.Petru OJOG, 18.Yevhen SMIRNOV, 21.Vadim PAIRELI, 24.Cedric NGAH, 37.Dan PUȘCAȘ, 66.Ion BORȘ, 88.Andrei COJOCARI, 99.Calin CALAIDJOGLU

Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 3.Mihai ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Daniel LISU, 10.Marin CĂRUNTU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 19.Serghei SVINARENCO, 28.Vitalie GUȚU

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Petrocub Hîncești și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în cel de-al treilea meci al etapei I a Super Ligii. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

Petrocub și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 18 meciuri directe. Petrocub are 11 victorii la activ, iar „sfinții” – 4. Alte 3 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 37-13 pentru Petrocub. 

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 22 aprilie 2022. La stadionul Zimbru-2, echipa din Hîncești s-a impus cu 4-0, iar golurile au fost marcate de Maxim Cojocaru, Vladimir Ambros, Corneliu Cotogoi și Artem Fedorov.

 

Ultima dată “sfinții” au câștigat de la Petrocub în campionat aproape 3 ani în urmă, mai exact pe 18 august 2019. Atunci echipa antrenată de Serghei Cebotari a învins la Hîncești cu 2-0, datorită “dublei” reușite de Vadim Cemîrtan.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei 2020, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0. 

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Petrocub are o evoluție excelentă în Europa Conference League. Hînceștenenii au învins mai întâi formația malteză Floriana (0-0 și 1-0), apoi echipa Laci din Albania, cu 0-0 și 4-1, reușind în premieră să ajungă în turul 3 preliminar. Urmează un duel cu Fehérvár (Ungaria), primul meci fiind programat pe 4 august, în deplasare, iar returul – pe 11 august, pe stadionul Zimbru. 

 

Petrocub și-a păstrat lotul din sezonul trecut. Mijlocașul Alexandru Bejan a revenit de la Zimbru, iar portarul Cristian Avram s-a întors din arenda de la FC Buzău, România. Formația din Hîncești a mai adus 2 jucători tineri – fundașul Ianuș Jaman (18 ani) de la Atletic Strășeni, și mijlocașul Mihai Lupan (17 ani) de la CS Real Succes.

 

În meciul de azi Petrocub poate obține a 100-a victorie din primul eșalon. Pînă acum formația din Hîncești a susținut 223 de meciuri: 99 victorii, 58 egalități, 66 înfrângeri, golaveraj 323-234. 

 

De partea cealaltă, “sfinții” au fost eliminați din Europa Conference League încă din primul tur preliminar.

 

Echipa din Suruceni a profitat de schimbările majore de la Dinamo-Auto și a semnat 3 jucători de la clubul din Tiraspol: portarul Maxim Bardîș (25 ani), mijlocașul Andrei Cojocari (35 ani) și atacantul Marin Căruntu (24 ani).

 

Bardîș însă nu-și va putea ajuta noua sa echipă în Super Ligă. Și asta deoarece, pe 18 iulie, Comitetul de Etică l-a suspendat din activitatea fotbalistică pentru o perioadă de 1 an, pentru că “a încălcat dispoziția relevantă din Codul Disciplinar FMF legată de influențarea ilegală și intenționată a rezultatelor meciurilor”. Goalkepeerul a contestat această decizie la Comitetul de Apel, fiind în așteptarea verdictului final.

 

6 jucători au plecat de la echipă în acest intersezon. Fundașul Alexandr Belousov s-a transferat la Milsami Orhei. Atacantul Mihail Ghecev s-a întors din arendă la Veres Rivne, Ucraina. Atacantul Nicolai Solodovnicov, mijlocașii Alexandru Osipov și Ilie Damașcan, precum și portarul Maxim Railean sunt deocamdată fără echipă.

 

Toate meciurile din acest sezon al Super Ligii vor putea fi urmărite online, contra plată, pe noua platformă media ligatv.md. În același timp, câte un meci din fiecare etapă va fi disponibil gratis.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.