• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Arbitraj. Seminar de instruire anti-mită și anti-match fixing

26 iul 2022 de Ion Buga

În cadrul cantonamentului de vară de la Vadul lui Vodă pentru pregătirea si testarea arbitrilor din Super Liga, Departamentul de Integritate al FMF a organizat seminare de instruire anti-mită și anti-match fixing.

 

Serghei Vasilache, ofițer de integritate FMF, a prezentat mai multe infomații cu privire la integritatea competitiilor și meciurilor de fotbal. Astfel, arbitrii au însușit politica anti-mită, riscurile de funcție, obiectivele anti-mită, precum și consecințele negative ale match-fixingului, obligațiile ce le revin în lupta contra manipulărilor de meciuri și pariurilor ilegale, dar și drepturile pe care aceștia le dețin în conformitate cu regulamentele interne ale Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Instruirea se organizează periodic conform planului Departamentului de Integritate, astfel încât arbitrii să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Aranjarea meciurilor a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de manipularea meciurilor!