• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Conferință de presă dedicată Euro Beach Soccer League de la Chișinău

25 iul 2022 de Reporter FMF

Federația Moldovenească de Fotbal invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă dedicată Campionatului European - Euro Beach Soccer League, Divizia B. Competiția va fi organizată al doilea an consecutiv la Chișinău.

Conferința de presă este programată pentru miercuri, 27 iulie, ora 10.00, în incinta Arenei de plajă din parcul La Izvor. 

 

Campionatului European - Euro Beach Soccer League, Divizia B, la fotbal pe plajă se va desfășura în perioada 27 - 31 iulie. La turneul din acest an vor participa 12 selecționate, care sunt repartizate în 3 grupe:

Grupa A: Moldova, România, Anglia, Malta
Grupa B: Turcia, Lituania, Danemarca, Letonia
Grupa C: Grecia, Kazahstan, Norvegia, Georgia

 

Programul meciurilor din faza grupelor:
27 iulie: Kazahstan - Norvegia (ora 12:00), Lituania - Danemarca (13:15), România - Anglia (14:30), Georgia - Grecia (16:00), Letonia - Turcia (17:15), Malta - Moldova (18:30)
 

28 iulie: Kazahstan - Georgia (ora 12:00), Lituania - Letonia (13:15), România - Malta (14:30), Grecia - Norvegia (16:00), Turcia - Danemarca (17:15), Moldova - Anglia (18:30)


29 iulie: Norvegia - Georgia (ora 12:00), Danemarca - Letonia (13:15), Anglia - Malta (14:30), Grecia - Kazahstan (16:00), Turcia - Lituania (17:15), Moldova - România  (18:30)

 

Câștigătoarele grupelor și cea mai bine clasată echipă de pe locul doi vor lupta pentru desemnarea campioanei turneului de la Chișinău. De asemenea, în paralel, vor fi organizate și mini-turneele pentru locurile 5-8 și 9-12. Faza play-off și finalele sunt programate în zilele de 30 și 31 iulie.

 

Cele mai bune 4 naționale se vor califica în eșalonul superior - Divizia A.

 

Vă reamintim, anul trecut pentru prima dată în istorie, Moldova a devenit campioana calificărilor europene la fotbal pe plajă, Divizia B!  În meciul final, disputat la Chișinău, Naționala noastră a învins Estonia cu 4-1. 

 

Organizarea Campionatului European la fotbal pe plajă constituie o înaltă apreciere si o încurajare directă a activității forului fotbalistic moldovenesc, în special datorită investițiilor în infrastructura sportivă. Arena de fotbal pe plajă din Parcul La Izvor din Chișinău este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. El a fost construit de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Arena de fotbal pe plajă are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori. 

Sub tribune se află 4 vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, facilități sanitare pentru spectatori, săli de administrare a stadionului, săli tehnice și spații pentru depozitare echipament sportiv.