• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Seminar informativ contra meciurilor trucate

20 iul 2022 de Ion Buga
GALERIE

În conformitate cu politicile și practicile anti-match fixing stabilite de FIFA și UEFA, agenții de integritate FMF continuă organizarea seminarelor informativ cu participarea cluburilor și selecționatelor naționale de fotbal.

 

Astfel, în cadrul cantonamentului de vară de la Vadul lui Vodă pentru pregătirea selecționatelor de juniori U18 și U19, Departamentului de Integritate al FMF a organizat seminare de instruire anti-mită și anti-match fixing ale jucătorilor.

 

În programul de instruire, jucătorii U18 și U19 au însușit politica anti-mită, riscurile de funcție, obiectivele anti-mită, precum și consecințele negative ale match-fixingului, obligațiile ce le revin fiecărui jucător în lupta contra manipulărilor de meciuri și pariurilor ilegale, dar și drepturile pe care aceștia le dețin în conformitate cu regulamentele interne ale Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Instruirea se organizează periodic conform planului Departamentului de Integritate, astfel încât fotbaliștii să posede cunoștințe necesare în acest domeniu.

 

Aranjarea meciurilor a devenit o amenințare serioasă pentru fotbal. Manipularea meciurilor este un pericol real, ce distruge cel mai iubit sport de pe planetă. Iar Moldova nu este o excepție. De aceea, FMF a adoptat o politică de ZERO TOLERANȚĂ față de manipularea meciurilor!