• Fii alături de Echipa Țării

Federația ajută la reamenajarea stadioanelor din țară

19 iul 2022 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a efectuat mai multe lucrări de reamenajare a terenurilor de fotbal din întreaga țară. Conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului, FMF acordă suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală și artificială. Astfel, practic toate arenele din Moldova sunt gata pentru startul noului sezon fotbalistic, dar și pentru meciurile din cadrul cupelor europene.

 

În ultimele luni, specialiști angajați ai FMF au efectuat lucrări de reamenajare a terenurilor din Orhei, Lozova, Bălți, Hîncești, Nisporeni, Sărata Galbenă. Experții FMF au organizat procesele de bază, aerarea, scarificarea, reînsămânțarea, distribuirea nisipului și aplicarea îngrășămintelor, folosind echipament tehnic specializat. 

 

În perspectiva finalei Cupei Moldovei Moldtelecom, specialiștii FMF au reanimat într-un timp record, de 3 săptămâni, gazonul stadionului din Nisporeni. Eforturile federației au fost apreciate atât de oficiali și echipele participante.

 

De asemenea, la solicitarea cluburilor, experții FMF au asigurat și lucrări de mentenanță la stadioanele cu suprafață artificială de la AF Radu Rebeja-LIMPS și Zimbru Chișinău. 

 

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte pentru menținerea și îmbunătățirea gazoanelor naturale și sintetice pe stadioanele din Republica Moldova este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri, precum și a organizării mai multor evenimente care vor asigura dezvoltarea fotbalului în țară. 

Foto: CSF Bălți