• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul de Etică. Echipa Dinamo-Auto a fost depunctată, iar 3 jucători suspendați din fotbal pentru manipularea meciurilor

19 iul 2022 de Reporter FMF

În ședința din 18 iulie, Comitetul de Etică al FMF, examinând dosarele aflate pe rol cu referire la încălcarea art.59 al Codului Disciplinar FMF, a stabilit că FC DINAMO-AUTO este responsabil de implicare în activități ilegale de manipulare a meciurilor de fotbal.

 

În consecință, Comitetul de Etică a sancționat FC DINAMO-AUTO cu depunctarea cu 6 puncte în Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2022/23.

 

De asemenea, Comitetul de Etică a stabilit că jucătorii Serghei GAFINA, Andrei NOVICOV și Maxim BARDÎȘ au încălcat dispoziția relevantă din Codul Disciplinar FMF legată de influențarea ilegală și intenționată a rezultatelor meciurilor.

Astfel, jucătorii Serghei GAFINA, Andrei NOVICOV și Maxim BARDÎȘ au fost suspendați din activitatea fotbalistică pentru o perioadă de 1 an.

 

Hotărârea Comitetului de Etica al FMF poate fi atacata cu apel la Comitetul de Apel al FMF in conformitate cu prevederile art. 24 al Regulamentului FMF privind organizarea si funcționarea Comitetului de Etica.