• Fii alături de Echipa Țării

Veterani (Competiții)

Memorialul "Dumitru Televca"

18 iul 2022 de Ion Buga
GALERIE

Stadionul din comuna Ocniţa a găzduit un turneu de minifotbal, consacrat memoriei lui Dumitru Televca, ex-primarul localității și cel care a fondat echipa de fotbal Ciuhur, participantă în anii '90 ai secolului trecut în Divizia Națională.

Competiția tradiţională a fost organizată de către Asociaţia Raională de Fotbal, ideea fiind susţinută de către fiii regretatului Dumitru Televca – Oleg și Mihai.
 

La turneu au participat 6 echipe, care au fost repartizate în 2 grupe. Câștigătoare a devenit echipa Asociaţiei Presei Sportive din Moldova, care s-a impus cu scorul de 2-1 în finala cu Sărata Galbenă.


Echipele premiante s-au ales cu diplome, cupe și medalii. De asemenea, fiecăre formație a primit câte o minge din partea Federației Moldovenești de Fotbal, care a fost reprezentată la eveniment de către vicepreședintele, Dragoş Hîncu.


Zilele trecute, la Bender a fost organizat un alt turneu, în memoria lui Serghei Cuznețov, unul dintre cei mai cunoscuți fundași din campionatul Moldovei și al treilea jucător cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională. Au participat trei echipe de veterani din Chișinău, Tiraspol și Bender, iar învingători au devenit fotbaliștii din capitală. La eveniment au fost prezenți foști colegi ai regretatului Serghei Cuznețov, amatori și veterani ai fotbalului. Din partea FMF a participat Anatol Teslev, membru al Comitetului Executiv.