• Fii alături de Echipa Țării

Community Development Officer

Seminar UEFA GROW. Perspective de dezvoltare pentru noul sezon fotbalistic

15 iul 2022 de Ion Buga
GALERIE

FMF continuă procesul de implementare a noii politici de dezvoltare – ”Strategia 2020-2024”. Una din cele patru direcții prioritare de dezvoltare este campionatul R. Moldova la Fotbal - crearea unei competiții interne atractive, de calitate înaltă, care va prezenta interes atât pentru spectatori, cât și pentru investitori.


În acest sens, a fost organizată un seminar cu participarea experților UEFA, a echipei FMF și a cluburilor din Super Liga, implicate în proiectul Community Development Officer.


În prima parte a ședinței, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la implementarea strategiei FMF și dezvoltarea campionatului național - Super Liga. În special, s-a vorbit despre aspectele ce țin de televizarea meciurilor, crearea unui produs media atractiv, marketing, implicarea autorităților publice locale și alte idei strategice pentru creșterea imaginii Super Ligii.

 

În același timp, Oleksandr Kucheriavyi, manager UEFA al Departamentului Dezvoltare a Asociatiilor Naționale, a prezentat mai multe detalii relevante în cadrul procesului de evaluare a situației dezvoltării fotbalului în țara noastră. Datele au fost actualizate și centralizate într-un nou raport Nielsen cu privire la percepția fenomenului fotbalistic. 


În partea a doua a evenimentului s-a acordat o atenție sporită proiectului ”Community Development Officer”, care este monitorizat de forul european. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție problemele și obstacolele cu care se confruntă echipele din eșalonul superior, dar și au fost evidențiate mai multe propuneri, care ar ajuta cluburile să promoveze evenimentele fotbalistice, să atragă, să educe și să culturalizeze comunitatea fotbalistică.

Experții FMF și UEFA împreună cu CDO ai cluburilor au discutat despre noul sezon fotbalistic, aspecte de dezvoltare și un plana al acțiunilor pe viitor. La rândul lor, Stanislav Chiorpec (CDO Sheriff), Evgheni Balaniuc (CDO Dinamo-Auto), Ion Jalbă (CDO FC Zimbru) și Sergiu Cerpacov (CDO CSF Bălți) au vorbit despre experienţele în mediul online care sunt implementate în prezent.

Din partea federației au mai participat la ședință Sergiu Butelschi, director tehnic, Anatol Ostap, managerul dezvoltare competiții, Natalia Doneț, coordonatorul proiectului Community Development Officer, Vadim Șargarovschi, manager dezvoltare regională, şi Olga Caunova, specialist marketing competiţii.

Vă reamintim programul UEFA Grow oferă o serie de servicii strategice de dezvoltare pentru a ajuta cele 55 de asociații naționale din Europa să-și îndeplinească potențialul de creștere, pe teren și în afara acestuia. Cu suportul forului european, echipa FMF a elaborat planul strategic 2020-2024.