• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Agarista CSF Anenii Noi și-a aflat adversarii din preliminariile Ligii Campionilor

24 iun 2022 de Anatolie Bodean

La sediul UEFA de la Nyon, Elveția a avut loc tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal feminin, ediția 2022/23. Runda inaugurală se va juca sub formă de mini-turnee eliminatorii cu o semifinală, un meci pentru locul trei și o finală.

În actuala ediție a Ligii Campionilor, Moldova va fi reprezentată de vicecampioana Agarista CSF Anenii Noi, întrucât, doar formația din Anenii Noi a primit licența UEFA.

Astfel, în urma tragerii la sorți, Agarista CSF Anenii Noi va juca în grupa 8 împotriva echipei FC Twente (Țările de Jos), meciul fiind programat pe 18 august.

În cazul unui succes, fotbalistele din Moldova vor juca cu învigătoarea perechii SL Benfica (Portugalia) - KFF EP Hajvalia (Kosovo). Finala grupei și meciul pentru locul trei vor avea loc pe 21 august. Etapele de calificare în sezonul 2022/23 se vor juca dintr-un singur meci.

Gazdele mini-turneelor din grupe vor fi stabilite ulterior de cluburi, iar finala Ligii Campionilor este programată pe 3 ori 4 iunie 2023, pe PSV Stadion din Eindhoven, Țările de Jos. 

Vă reamintim, că pe 16 septembrie 2020, Comitetul Executiv UEFA a decis să modifice formatul competiției din cauza situației pandemice în Europa, pentru a atenua în continuare riscurile.

Schimbarea formatului competițional a fost aprobată de Comitetul Executiv UEFA de la Nyon ca prim pas al strategiei de fotbal feminin UEFA #TimeForAction, care are ca scop dublarea acoperirii și valorii Ligii Campionilor Feminin. Schimbarea înseamnă și o creștere de 20% a numărului de meciuri. Noul format a fost dezvoltat de UEFA în strânsă colaborare cu cluburile și Asociația Europeană a Cluburilor și va stabili un nou punct de referință pentru o competiție internațională de fotbal pentru cluburile feminine.

Foto: UEFA