• Fii alături de Echipa Țării

Proiect fotbalistic pentru copiii centrelor de plasament temporar din țară

24 iun 2022 de Ion Buga
GALERIE

130 de copii din 12 centre de plasament temporar din țară au participat timp de câteva luni în proiectul comun realizat de organizația non-guvernamentală Scenario, în parteneriat cu UEFA Foundation for children și Federația Moldovenească de Fotbal.


Copiii au avut parte de lecții teoretice de fotbal online sub îndrumarea arbitrilor și antrenorilor FMF, antrenamente cu instructorii de 2 ori pe săptămână în fiecare orfelinat, iar la final a fost organizat și un campionat de mini-fotbal, care a reunit centrele din toată Moldova. Locurile pe podium au fost ocupate de centrul de plasament din satul Bocșa, raionul Fălești, urmați de copiii centrelor din orașele Cahul și Anenii Noi.

 

Câștigătorii s-au ales cu premii tradiționale, cupe, medalii și diplome, dar și cu alte cadouri din partea organizatorilor, printre care gadgeturi și accesorii practice pentru tinerii contemporani. De asemenea, FMF a oferit echipelor echipament sportiv.

 

Ulterior, au fost aleși cei mai buni jucători pentru o selecționată a Moldovei, care va disputa un meci amical cu echipa din România în luna august.

 

Prin proiectul dat, urmărim scopul principal al UEFA de a oferi posibilitatea fiecărui copil să joace fotbal într-un mediu sigur și într-un mod organizat, cu antrenori calificați. Aplicând la astfel de proiecte, FMF oferă posibilitatea partenerilor să implice cât mai mulți copii din toate păturile sociale în activitățile fotbalistice,

a declarat Diana Bulgaru, grassroots manager FMF.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a devenit una dintre câștigătoarele proiectului UEFA "2022 Foundation for Children". Cu suportul FMF, organizația non-guvernamentală Scenario câştigat un grant pentru desfășurarea activităților pe tot parcursul anului 2022 pentru copiii din centrele de plasament temporar din țară. Scopul proiectului comun este dezvoltarea și popularizarea fotbalului, promovarea unui mod de viaţă sănătos în rândul copiilor defavorizaţi din diferite localităţi, precum și antrenarea copiilor rămaşi fără îngrijirea părintească.