• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori. S-a încheiat ultimul modul al Licenței A UEFA

22 iun 2022 de Ion Buga
GALERIE

În conformitate cu planul anual de activitate al Departamentului Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal, Școala Federală de Antrenori a organizat la CPSM din Vadul lui Vodă, ultimul modul, al șaselea, al licenței A UEFA, promoția 9.

 

Sub îndrumarea lectorilor și tutorilor Dănuț Oprea, Vitalie Mardari, Dumitru Turcu și Nicolai Bunea, cei 21 de antrenori au participat la sesiuni teoretice și practice în grup, în cadrul cărora fac un schimb de opinii despre diferite aspecte ale jocului: 

- Medicina și traumatismele
- Periodizarea
- Pressing zona verde-galbenă (contrapressing)
- Pressing zona galben-roșie
- Tendințe tactice EURO 2020
- Faze fixe

 

După încheierea cursului, urmează perioada susținerii Master Testului (examenul de diplomă). Fiecare candidat va prezenta lucrările de curs și vor susține Master Testul pentru a intra în posesia licenței A UEFA. Perioada limită pentru susținerea Master Testului este 1 an (calendaristic) de la finisarea cursului. În cazul în care nu va susține din prima încercare, candidatul mai poate încerca susținerea repetată peste 3 luni. În total, el are cel mult 3 încercări pentru susținerea Master Testului.

Printre participanții cursului regăsim mai multe nume sonore din fotbalul moldovenesc, dar și din România. 

 

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2021 Școala federală de antrenori a emis 55 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 442 antrenori
B UEFA- 175 antrenori
A UEFA - 109 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 54 antrenori 
A GK UEFA - 11 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori 
În curs - 185 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.