• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Echipele profesioniste apreciază beneficiile utilizării infrastructurii FMF

18 iun 2022 de Ion Buga
GALERIE

În perspectiva pregătirii către noul sezon fotbalistic, echipele profesioniste desfășoară și antrenamente pe plajă. Zilele acestea, Petrocub a efectuat o sesiune pe unul din terenurile de fotbal pe plajă din parcul La Izvor al capitalei. 

 

Nu este prima dată când infrastructura FMF este la dispoziția cluburilor din eșalonul superior. Anul trecut, Dacia Buiucani a desfășurat mai multe ședințe de pregătire, inclusiv cu echipele de copii și juniori. 

 

Toată infrastructura FMF este destinată pentru fotbal și pentru popularizarea sportului rege în Moldova. Tot mai multe echipele profesioniste apreciază disponibilitatea și beneficiile utilizării infrastructurii edificate de FMF: cantonamente de pregătire la baza de la Vadul lui Vodă, antrenamente pe stadionul de fotbal pe plajă sau practicarea futsalului.

 

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri. FMF a construit peste 500 de terenuri de fotbal de diferite dimensiuni, precum și Complexul Sportiv Futsal Arena FMF din Ciorescu sau Arena de fotbal pe plajă. De asemenea, forul național a participat la construcția și reconstrucția mai multor stadioane mari din Moldova, din Nisporeni, Lozova, Bălți, Fălești etc.

Foto: facebook.com/FCPetrocub