• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

WU15 / WU17. Preselecția jucătoarelor născute în anii 2006-2009

05 iun 2022 de Maria Teeşanu

În perspectiva pregătirii pentru preliminariile Campionatului European WU17, ediția 2022/23 și completarea selecționatei WU15, antrenorii selecționatelor feminine au organizat preselecția jucătoarelor născute în anii 2007-2009, iar cele mai bune tinere jucătoare vor fi convocate la naționalele WU15 și WU17.

Astfel, peste 25 de jucătoare din toate regiunile țării au participat la un antrenament și la un meci de selecție pe terenul Joma Arena din capitală. 

"Ieri, pe Joma Arena a avut loc etapa finală de preselecție înaintea cantonamentului echipelor de junioare WU15/WU17 (jucatoare născute în anii 2006-2009), care va avea loc în perioada 16-19 iunie. La acest trial au participat candidatele cluburilor și școlilor care nu au participat în finala WU14 a campionatului intern, jucătoare născute în 2006, precum și jucătoare care se antrenează cu băieții. Înainte de asta am efectuat o selecție de jucătoare din 8 echipe, care au participat la etapa finală a WU14. Scopul principal al selecției este identificarea jucătoarelor dotate cu calități tehnice, tactice și fizice individuale, care îndeplinesc criteriile unui jucător de selecționată. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au ajutat la organizarea acestei selecții, precum și antrenorilor pentru o abordare conștiincioasă a lucrului nostru comun", a declarat pentru pagina fmf.md, antrenorul principal al selecționatei WU17, Elena Subbotina.

Lista lărgită a lotului WU17 și WU15:
 

Selecționata WU17, (fete născute în 2006-2007): Adela Ceban, Anatolia Munteanu (ambele, ȘS Anenii Noi), Nadejda Donțu, Anastasia Nistori (ambele, Narta Drăsliceni), Stela Răuleț (fără club), Cristina Ieni (fără club), Valeria Matusar, Xenia Suslova, Ecaterina Lazar, Tatiana Cocotanova, Valeria Tataroi (toate, FC Nistru Ciobruciu)

Selecționata WU15, (fete născute în 2008-2009): Corina Vasilachi, Simona Meleca, Mihaela Brînza, Nicoleta Cazac (toate, ȘS Anenii Noi), Viorica Lanciu (FC Moldprogress), Mihaela Marulea, Anastasia Stolearenco, Alexandra Spînu, Ecaterina Moșneaga (toate, Narta Drăsliceni), Mădălina Răzleț (fără club), Andreea Bulimestru (fără club), Victoria Rubanovici, Anastasia Colosova (toate, FC Nistru Ciobruciu), Anastasia Inicova, Anastasia Croitor (ambele, Bender)
 
Buna organizare a evenimentului a fost asigurată de antrenorii Naționalelor feminine, Elena Subbotina, Alexandra Bocancea, Victoria Ostapenco și managerul selecționatelor feminine, Victoria Goțonoaga.

Preselecția organizată de FMF are scopul de a alege cele mai talentate tinere fotbaliste, care vor reprezenta Republica Moldova la competițiile internaționale. Selecționata WU17 va participa, în perioada 17-24 octombrie, la preliminariile Campionatului European 2022/23 în Albania, alături de echipele similare din Kosovo, Macedonia de Nord și țara gazdă.