• Fii alături de Echipa Țării

În Polonia a fost organizată o expoziție dedicată fotbalului moldovenesc

02 iun 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Moldova și Polonia au legături de prietenie de lungă durată, care s-au dezvoltat din ce în ce mai intens în ultimii ani, atât la nivelul autorităților publice, cât și al organizațiilor obștești.

Săptămâna aceasta Consulatul Onorific al Republicii Moldova din orașul Gdansk, condus de Jacek Tyminski, a organizat la Sopot un amplu eveniment cultural dedicat Republicii Moldova, în cadrul căruia a avut loc o expoziție dedicată istoriei fotbalului moldovenesc și aniversării a 32 de ani de la fondarea Federației Moldovenești de Fotbal. 

La eveniment a participat Președintele de onoare al FMF, Pavel Cebanu, care a fost desemnat anterior drept cel mai bun fotbalist moldovean al secolului XX. Pavel Cebanu a povestit audienței despre istoria dezvoltării fotbalului în Moldova și a oferit invitaților o carte dedicată aniversării a 30-a a Federației de Fotbal a Moldovei, dar și tricouri personalizate.

Celebrul arbitru de fotbal și fostul președinte al Asociației Poloneze de Fotbal (PZPN) Michał Listkiewicz a participat din partea poloneză și și-a prezentat cartea autobiografică în timpul evenimentului. În 1990, Listkevich a fost arbitru asistent al meciului final al Cupei Mondiale din Italia, iar din 1999 până în 2008 a condus Uniunea Poloneză de Fotbal.

Fotbalul polonez și cel moldovenesc au legături prietenești de lungă durată. Echipele naționale ale ambelor țări au jucat în mod repetat una împotriva celeilalte la diferite niveluri. Fotbaliştii moldoveni Alexandru Curtian (Vidzev Lodz) şi Ilie Cebanu (Wisla Krakow) au evoluat şi ei cu succes în Polonia.

 

foto: Jerzy Jakobsche