• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia B Seria Sud. Totalurile sezonului 2021/2022

02 iun 2022 de Ion Buga

Site-ul nostru vă prezintă mai multe detalii statistice despre Campionatului Moldovei la fotbal, Divizia B, Seria Sud, ediția 2021/22. Competiția a început pe 14 august 2021 și s-a încheiat pe 21 mai 2022. Campioană a devenit FC Văsieni, care a fost urmată pe podium de FC Stăuceni și CSF Cricova.

 

În cele 132 de meciuri disputate au fost marcate 523 de goluri (3,96 goluri/meci). Primul gol al campionatului a fost înscris de către Mihail Borza (FC Slobozia Mare) în meciul câștigat de echipa sa cu FC Congaz (scor 4-1).

 

Alexei Diordiev (FC Stăuceni) a devenit cel mai bun golgheter al campionatului, cu 20 reușite. El a fost urmat de Ilie Cornescu (FC Cimișlia), cu 18 goluri, și Dan Mihuță (FC Maiak), cu 17 goluri. 

Cea mai categorică victorie a primei părți de campionat a fost înregistrată în etapa a 7-a la meciul CS Atletic - Dinamo Plus (13-0). Tot în această partidă, precum și în întâlnirea FC Slobozia Mare - Dinamo Plus (12-1) au fost marcate cele mai multe goluri.

 

Dinamo Plus a fost exclusă din campionat conform deciziei Comitetului de Competiții al FMF din 30 martie 2022, iar ultimele 8 meciuri ale sezonului au fost pierdute la masa verde cu 0-3.

 

La capitolul disciplinar, arbitrii au sancţionat jucătorii cu 382 de cartonaşe galbene, cele mai multe (45) fiind arătate jucătorilor echipei CF Oguzsport. Cele mai puține le-au primit jucătorii de la FC Văsieni (25). Adrian Golea (Slobozia Mare) este jucătorul care a fost avertizat de cele mai multe ori - 9. De asemenea, pe parcursul campionatului au fost acordate 28 de cartonaşe roşii, șase dintre care pentru FC Cimișlia. În același timp, FC Congaz este singura echipă care nu are cartonașe roșii. 

Secvență de la meciul CSCT Saksan - Stăuceni / foto: facebook.com/saxanfootball

FC Văsieni și FC Stăuceni au cele mai multe victorii obținute - câte 17, Socol are cele mai multe înfrângeri - 15, iar Cricova și Atletic cele mai multe rezultate de egalitate - câte 5.

 

Echipa cu cel mai bun atac este FC Văsieni, care a înscris 73 de goluri în 22 etape (3,31 goluri per meci). Cea bună apărare o are FC Stăuceni - 19 goluri încasate. Socol a marcat cele mai puține goluri (23), iar Maiak a primit cele mai multe (67).

 

Vă prezentăm cei mai buni marcatori ai fiecărei echipe din campionat: 

CF Oguzsport: Gheorghi Statov - 10 goluri
CS Atletic Strășeni: Ion Lozovanu - 10 goluri
CSCT Saksan: Vladimir Oleinic - 15 goluri
CS Dinamo Plus: Mihail Țaranu - 4 goluri
CSF Cricova: Nichita Malțev - 8 goluri
FC Cimișlia: Ilie Cornescu - 18 goluri
FC Congaz: Serghei Terzi - 7 goluri
FC Maiak: Dan Mihuță - 17 goluri
FC Slobozia Mare: Mihail Borza - 14 goluri
FC Socol: Veaceslav Sacali - 4 goluri
FC Stăuceni: Maxim Șoimu - 16 goluri
FC Văsieni: Tudor Trofim - 14 goluri

Eugeniu Madan (Atletic) și Denis Bîrladeanu (Congaz) sunt jucătorii care au jucat în cele mai multe minute pe parcursul sezonului, câte 1890 în 21 de meciuri.

Campioana Diviziei B seria Sud a sărbătorit alături de fanii fideli din Văsieni