• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia B Seria Nord. Totalurile sezonului 2021/2022

02 iun 2022 de Ion Buga

Site-ul nostru vă prezintă mai multe detalii statistice despre Campionatului Moldovei la fotbal, Divizia B, Seria Nord, ediția 2021/22. Competiția a început pe 14 august 2021 și s-a încheiat pe 28 mai 2022. Campioană a devenit FC Fălești, care a fost urmată pe podium de FC Sîngerei și FC Edineț.

 

În cele 156 de meciuri disputate au fost marcate 582 de goluri (3,73 goluri/meci). Primul gol al campionatului a fost înscris de către Nichita Sitișco (CF Edineț) în meciul câștigat de echipa sa cu Olimpia Bălți (scor 3-0).

 

Maxim Golovatîi (FC Fălești) a devenit cel mai bun golgheter al campionatului, cu 18 reușite. Serghei Popovici (FC Edineț) și Robert Turava (FC Fălești) au împărțit locul 2, cu câte 17 goluri.

 

Cea mai categorică victorie a sezonului a fost înregistrată în etapa a 11-a la meciul FC Fălești - FC Inter (8-1), iar cele mai multe goluri au fost marcate în partida etapei a 7-a FC Sîngerei - FC Olimpia (8-3).

La capitolul disciplinar, arbitrii au sancţionat jucătorii cu 480 de cartonaşe galbene, cele mai multe (63) fiind arătate jucătorilor echipei CF Rîșcani. Cele mai puține le-au primit jucătorii de la Cruiz Plus (22). Daniel Cramarenco (Sîngerei) și Artiom Russu (Grănicerul) sunt juucătorii care a fost avertizat de cele mai multe ori  - 8. De asemenea, pe parcursul campionatului au fost acordate 28 de cartonaşe roşii, șase dintre care pentru FC Pepeni. În același timp, ARF Ocnita, Cruiz Plus și Inter Soroca sunt echipele care nu au cartonașe roșii. 

 

FC Fălești are cele mai multe victorii obținute - 18, ARF Ocnița cele mai multe înfrângeri - 18, iar EFA Visoca cele mai multe rezultate de egalitate - 9.

 

Echipa cu cel mai bun atac este FC Fălești, care a înscris 82 de goluri în 24 etape (3,41 goluri per meci). Cea bună apărare o are FC Edineț - 15 goluri încasate. Grănicerul Glodeni a marcat cele mai puține goluri (23), iar ARF Ocnița a primit cele mai multe (70).

Foto: https://www.facebook.com/codru.calarasi

Vă prezentăm cei mai buni marcatori ai fiecărei echipe din campionat: 

ARF Ocnița: Renat Murguleţ - 10 goluri
CF Edineț: Serghei Popovici - 17 goluri
CF Olimpia: Artur Dobrovinschi - 10 goluri
CF Rîșcani: Catalin Nedelea - 7 goluri
Codru Călărași: Alexandr Ceavdari - 10 goluri
CS Cruiz Plus: Oleg Hramțov - 14 goluri
EFA Visoca: Ion Morari - 10 goluri
FC Fălești: Maxim Golovatîi - 18 goluri
FC Grănicerul: Mihai Pîslari - 7 goluri
FC Inter Soroca: Ion Ursu - 13 goluri
FC Pepeni: Liviu Croitoru - 5 goluri
FC Sîngerei: Vladimir Sinegur - 13 goluri
FC Visoca: Igor Lohov - 8 goluri

 

Petru Coroliuc (Sîngerei), Denis Cristofovici (Singerei) și Eugen Trifaniuc (FC Visoca) sunt jucătorii care au jucat toate minutele pe parcursul sezonului, câte 2160 în cele 24 de meciuri.

FC Fălești - câștigătoarea Diviziei B, seria Nord