• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Finala Cupei Moldovei la fotbal feminin. Povestea echipei CS Noroc Nimoreni

03 iun 2022 de Maria Teeşanu

Istoria fondării clubului de fotbal feminin Noroc începe în anul 2008. La ințiativa lui Mihail Moisei și a unui grup de fete originare din Nimoreni, care jucau în echipa Moldova Mândrești (r. Telenești), în scurt timp pe harta fotbalistică a apărut formația Noroc.

În acel an, când clubul din Nimoreni făcea primii pași pe arena națională, în lumea muzicii naționale a decedat compozitorul și fondatorul trupei muzicale Noroc, Mihai Dolgan. În semn de recunoștință și admirație pentru meritele creației celebrului compozitor și muzician, finanțatorul echipei Mihail Moisei a decis să denumească tânăra formație - "Noroc".

CS Noroc în primii ani de existență

Primul antrenor al echipei a fost Alina Stețenco. 
CS Noroc a câștigat de trei ori campionatul Moldovei la fobal feminin, în 2012, 2015 și 2017. De asemenea, Noroc este deținătoarea a trei Cupe ale Moldovei. 

 

În anul 2012, echipa din Nimoreni a reușit eventul. În finala Cupei, Noroc a surclasat Şcoala Sportivă Bălţi cu 10-1. Claudia Chiper a reușit o cvintuplă, iar Cristina Cerescu și-a trecut la activ un poker.  

Alina Stețenco

Tot în acea vară a anului 2012 Noroc a debutat în cupele europene. În grupa preliminară a Ligii Campionilor, formația din Nimoreni a suferit înfrângeri în toate cele trei meciuri.

Doi ani mai târziu se califică din nou în finala Cupei Moldovei, unde învinge echipa Narta Drăsliceni cu 2-1. 

Ultimul trofeu cucerit în Cupa Moldovei a fost în anul 2016, atunci când Noroc a învins echipa Alga-Tiraspol 2-0.

La CS Noroc au jucat în timp mai multe sportive de performanță, care în prezent evoluează în campionate din strainătate și reprezintă Moldova la competițiile internaționale. Printre acestea se numără: Cristina Cerescu, Claudia Chiper, Daniela Mardari (toate, Italia), Irina Topal (Polonia), Victoria Dumbrava, Andreea Costin, (ambele, România) și Dumitrița Prisăcari (Ucraina).

De menționat, că mai multe dintre discipolele actualului antrenor, Oleg Voloșin, fac parte din loturile selecționatelor Moldovei. Roxana Moisiuc, Adelina Cojocari și Ștefania Stegaru sunt convocate cu regularitate la selecționata WU17, iar Adelina poartă și banderola de căpitan al acestei selecționate. De asemenea, Anastasia Cernitu și Daniela Cuțuruba sunt prezente la Naționala WU19, iar pe Carina Doiban și Lia Vlas le regăsim printre jucătoarele lotului Național.

Ultima dată CS Noroc a urcat pe podiumul campionatului național feminin în sezonul 2020/21, cucerind medaliile de argint.  

CS Noroc, ediția 2020/21

Finala Cupei Moldovei la fotbal feminin, Agarista CSF Anenii Noi - CS Noroc Nimoreni, se va disputa sâmbătă, 4 iunie, pe stadionul din Nisporeni de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2, precum și de site-ul nostru FMF.md.