• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Votează pe siteul UEFA golul sezonului în Champions League! Un jucător al Sheriffului luptă pentru distincție!

02 iun 2022 de Ion Buga

Sebastien Thill a fost nominalizat de UEFA printre cei 10 finaliști ai sondajului Golul sezonului în UEFA Champions League. Golul marcat de fotbalistul de la Sheriff concurează alături de cele ale lui Vinicius Junior, Marco Asensio, Karim Benzema, Rodrygo (toți, Real Madrid), Kylian Mbappe, Lionel Messi (ambii, PSG), Robert Lewandowski (Bayern), Thiago Alcantara (Liverpool), Alex Telles (Man. United). 

 

Mijlocașul luxemburghez Sebastien Thill a reușit un gol senzațional în ultimul minut de joc, ce a adus o victorie istorică pentru campioana Moldovei pe terenul titratei Real Madrid (scor 2-1). 

 

Votați cel mai frumos gol al sezonului în Liga Campionilor, accesând acest link.

 

Fanii din întreaga lume votează în faza a doua a sondajului, după ce în prima etapă un grup de observatori tehnici ai UEFA au făcut alegerea lor, Thill clasându-se pe locul 7. 

 

Vă reamintim, că la finalul anului 2021 Adama Traore și Sebastien Thill au fost nominalizați de UEFA printre cei 10 finaliști ai sondajului Golul fazei grupelor în UEFA Champions League. Thill a ocupat doar locul 7, în timp ce Traore s-a situat pe poziția a 9-a.

 

Victoria Sheriffului în fața lui Real Madrid, din grupele Ligii Campionilor, a fost una dintre cele mai discutate din stagiunea recent încheiată și a participat în diferite sondaje UEFA. 

 

Sheriff a evoluat în grupa D a Ligii Campionilor, alături de Real Madrid Spania, Inter Italia și Shakhtar Ucraina. Cu 7 puncte, Sheriff s-a clasat pe locul 3, ce i-a permis calificarea în 1/16 Europa League. În această fază a competiției, campioana Moldovei a fost eliminată dramatic, în dublă manșă, de formația portugheză Braga, doar după executarea loviturilor de departajare. 

 

Între timp, Real Madrid a devenit câștigătoarea Ligii Campionilor, după victoria cu 1-0 în fața lui Liverpool Anglia. 

Bucuria golului lui Sebastien Thill  / foto: FC Sheriff