• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin WU14. Alga Tiraspol a devenit campioana Moldovei

02 iun 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Echipa de junioare FC Alga-ȘS-4 a devenit prima campioană a Moldovei la fotbal feminin WU14! Formația din Tiraspol a câștigat meciul decisiv cu ȘS nr.12 Vadul lui Vodă, scor 2-0, datorită golurilor marcate de Ecaterina Corenicova și Daria Osadceaia.

Federația Moldovenească de Fotbal adresează sincere felicitări formației FC Alga-ȘS-4 cu prilejul performanței înregistrate pe tot parcursul campionatului.

Vă prezentăm lotul campioanei:
Olesea Ostrun, Alexandra Gîsca, Tatiana Lisovscaia, Ecaterina Corenicova, Inna Savina, Natalia Corcinscaia, Olesea Doroșenco, Carina Ivanova, Polina Izvoreanu, Ecaterina Semciuc, Daria Gavrilova, Iana Vîhodeț, Alexandra Ceban, Daria Osadceaia
Antrenor: Victor Senic
 

"Lucrez cu aceste fete deja al patrulea an. În tot acest timp, am jucat mereu cu jucătoare mai mari, de asemenea și cu băieții. Anul trecut am evoluat la o competiție în Ciorescu cu o echipă cu un an mai mare și am ocupat locul doi. Acum am reușit să ocupăm primul loc de care sunt mândru. Am experiență de lucru cu copiii, așa că nu mi-a fost greu să obțin un asemenea rezultat cu ele"

a declarat pentru site-ul fmf.md, Victor Senic, antrenorul echipei FC Alga-ȘS-4.

Vă prezentăm rezultatele meciurilor:
Sferturi de finală
FC Aluatu 1708 - FC Narta-ȘS Drăsliceni 1-0
ȘS nr.12 Vadul lui Vodă - FC Rezina 6-1 
FC Belceanka - ARF Ungheni 2-0
FC Petrocub - FC Alga-ȘS-4 0-1 

Semifinale
ȘS nr.12 Vadul lui Vodă - FC Aluatu 1708 2-0 
FC Belceanka- FC Alga-ȘS-4 3-5

La festivitatea de premiere au participat președintele Comitetului Executiv al Ligii feminine a Moldovei, Aurel Abajeru, secretarul Ligii feminine  a Moldovei, Ruslan Plopa, și coordonatorul competițiilor pentru copii și juniori, regiunea centru, Dmitrii Crasilnicov.

Vă prezentăm clasamentul final al mini-turneului WU14:
1. FC Alga-ȘS-4 Tiraspol (regiunea Est)
2. ȘS nr.12 Vadul lui Vodă (regiunea Centru)
3. FC Belceanka Bălți (regiunea Nord)
4. FC Aluatu 1708 Taraclia (regiunea Sud)

La etapa finală au participat primele două clasate din cele patru serii (Nord, Centru, Est, Sud) ale campionatului național WU14

Campionatului Moldovei U14 la fotbal feminin a fost organizat în premieră de către FMF împreună cu Liga feminină de fotbal a Moldovei.