• Fii alături de Echipa Țării

Finalele turneelor „Guguță” și „Speranța”. Vezi cine sunt câștigătorii

31 mai 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării a organizat un spectacol pentru micii sportivi pasionați de fotbal. Pe 30 mai, stadionul Zimbru din capitală a găzduit cea mai așteptată competiție interșcolară la fotbal - turneele „Guguță” și „Speranța”. 

La etapa finală a turneului ”Guguță”, ediția a XVII-a (rezervat băieților cu vârsta 11-12 ani) și a turneului ”Speranța”, ediția a VI-a (rezervat fetelor cu vârsta 11-13 ani), au participat circa 120 de elevi din douăsprezece instituții de învățământ și peste 200 de suporteri prezenți în tribune.

Vă prezentăm lista instituțiilor de învâțământ calificate în turneele finale:

Turneul ”Guguță”: Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" (or.Bălți), Liceul Teoretic "Ion Creangă" (s.Coșnița), Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" (or.Chișinău), Liceul Teoretic “Spalinic” (orașul Slobozia), satul Ceadîr (r-nul Leova) și Gimnaziu-grădinița “Poiana” (or. Șoldănești).

Turneul ”Speranța”: Gimnaziul Pocrovca (or. Dondușeni), Gimnaziul Congazcic (or. Găgăuziya), Gimnaziul "Anton Bunduchi" (s.Buțeni, r-nul Hîncești), Gimnaziul Nr.31 (or. Chișinău), Şcoala Medie Nr.18 (or. Bender) și Liceul Teoretic "Ion Creangă" (s.Cuizăuca, r-nul Rezina)

Echipele au fost împărțite în două grupe a câte 3, iar câștigătoarea grupei au jucat în marea finală.

În pauza dintre meciuri, echipa FMF a pregătit multe concursuri interesante pentru toți amatorii de fotbal și a oferit participanților cadouri din partea partenerului oficial Moldtelecom.

În incinta stadionului Zimbru, toți copiii au avut parte de tobogane gonflabile, trambuline, jocuri angrybirds, animatori, face paiting, înghețată și multe altele, iar partenerii Sandra, OM și Moldtelecom au avut grijă ca toate acestea să nu lipsească și să ofere celor prezenți doar emoții frumoase, atât pe terenul de fotbal, cât și în tribune.

Vă prezentăm clasamentul final al turneului "Guguță":
Locul I - Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"
Locul II -  satul Ceadîr, raionul Leova 
Locul III - Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" 
Locul IV - Liceul Teoretic “Spalinic” 
Locul V - Liceul Teoretic "Ion Creangă" și Gimnaziul-grădinița “Poiana”

Iată componența campionilor: 
Liceul Teoretic "Nicolae Iorga": Iurie Ghimp, Robert Ionașcu, Cristian Palici, Gabriel Carpovici, Arsăn Sargsean, Vlad Țenti, Marius Secară, Gheorghe Țernă, Marius Chiriac, Ruslan Gorodenco
Antrenor: Alexandru Cheltuială

Vă prezentăm clasamentul final al turneului "Speranța":
Locul I - Gimnaziul Nr.31
Locul II -  Gimnaziul "Anton Bunduchi" 
Locul III - Gimnaziul Congazcic
Locul IV - Şcoala Medie Nr.18
Locul V - Gimnaziul Pocrovca și Liceul Teoretic "Ion Creangă" 

Componența campioanelor:
Gimnaziul Nr.31: Gabriela Railean, Eva Sîrbu, Macrina Zglavoc, Anastasia Terziman, Iulia Curocichina, Camelia Cîrlan, Gabriela Baciu, Alecsandra Todica, Alexandra Cercel, Ionela Munteanu, Sofia Plămădeală
Antrenor: Natalia Clipca

La ceremonia de premiere a echipelor au fost prezenți președeintele FMF, Leonid Oleinicenco, directorul tehnic FMF, Serghei Butelschi, manager Moldtelecom, Ecaterina Zosim, consultantul principal MEC, Vasile Onica și secretarul de stat MEC, Galina Rusu. 

Oficialii au mulțumit elevilor pentru participare și au scos în evidență importanța practicării fotbalului în instituțiile de învățământ, remarcând nivelul bun de pregătire atât a fetelor, cât și a băieților.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de managerii Grassroots, Diana Bulgaru și Cristina Braga și managerii regionali de dezvoltare: Vitalie Jurat (regiunea Nord), Vitalie Lungu (regiunea Centru), Serghei Ursul (regiunea Est) și Alexei Gheorghiu (regiunea Sud).

La finalul competiţiei toți participanții au primit medalii, diplome, mingi și cadouri din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal și a pertenerului Moldtelecom, iar câștigătorii marei finale au primit și cupe.

Turneul de mini-fotbal ,,Guguţă” are drept scop popularizarea practicării fotbalului, promovarea modului sănătos de viaţă în rândul copiilor, precum şi stimularea activităţilor extraşcolare în instituţiile de învăţământ general din țară, și este organizat anual din 2004 în patru etape: la nivel local, raional, regional și republican.

Turneele republicane de mini-fotbal "Guguță" și "Speranța" dedicate Zilei Internaționale a copilului, sunt elaborate de Federația Moldovenească de Fotbal și aprobate de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, care au devenit competiții tradiționale în Republica Moldova și se desfășoară anual în cele patru zone: Nord, Centru, Est și Sud.