• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Carolina Țabur și Veronica Cojuhari, campioane în România!

29 mai 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Jucătoarele naționalei feminine a Moldovei, Carolina Țabur și Veronica Cojuhari au devenit astăzi campioane ale României cu echipa “U” Olimpia Cluj. Anume Carolina Țabur a înscris golul victoriei în meciul cu Politehnica Timișoara, scor 1-0, victorie care a adus titlul naţional pentru formaţia clujeană!

Pentru Carolina Țabur este al unsprezecelea gol în campionatul României, iar pentru echipa din Cluj este al unsprezecelea titlu de campioană consecutiv, după cele cucerite între anii 2010 - 2022. În sezonul precedent, nu s-a acordat titlul din cauza pandemiei de coronavirus, însă la momentul întreruperii competiției, clujencele erau pe primul loc în clasament.
 

Noi am câștigat stagiunea 2021/22 și am demonstrat tuturor cine este campioana României! Mă bucur că am marcat golul victoriei în acest meci. Am depus efort maxim cu întreagă echipă și în pofida obstacolelor, am obținut trofeul meritat,

 a declarat în exclusivitate pentru site-ul fmf.md jucătoarea Carolina Țabur.

 

Astfel, echipa “U” Olimpia Cluj va juca și în acest an în Liga Campionilor la fotbal feminin.

De asemenea, elevele pregătite de Daniel Sima se află în cursa şi pentru câștigarea Cupei României, acolo unde urmează finala din 5 iunie contra echipei Heniu Prundu Bârgăului, formație la care evoluează o altă jucătoare a echipei Naționale, portarul Margarita Panova.

În palmares, Carolina Țabur are deja cucerite cele mai importante trofee, Cupa României și titlu de campioană a acestei țări. Țabur s-a transferat la “U” Olimpia Cluj în vara anului 2019, iar Veronica Cojuhari în primăvara anului curent.

Tot astăzi, Margarita Panova a devenit vicecampioana României la fotbal feminin în componența echipei Heniu Prundu Bârgăului. În ultima etapă a sezonului, Heniu a câștigat pe teren propriu formația CSM Alexandria, scor 4-1.

În 2020, Margarita a fost desemnată cel mai bun portar al anului în România, titlu oferit pentru prestația sa exemplară.
 

Foto: Liga Feminină (Facebook), ACS Heniu Prundu Bârgăului (Facebook), The World seen through the eyes of gringojohnny (Facebook)