• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. FMF a premiat campioana Moldovei

29 mai 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

FC Maksimum Cahul a fost premiată astăzi cu medalii și cupa pentru câștigarea campionatului Moldovei la fotbal feminin, sezonul 2021/2022. Ceremonia a avut loc imediat după ultimul meci de campionat cu Real Succes ȘS-11 Chișinău, încheiat la egalitate, scor 1-1.
 

La festivitatea de premiere, FMF a fost reprezentată de către președintele Ligii feminine a Moldovei, Diana Bulgaru, și coordonatorul competițiilor pentru copii și juniori, regiunea centru, Dmitrii Crasilinicov. Momentul culminant al zilei a fost când căpitanul echipei câștigătoare, Ana Bahcivanji, a primit multrâvnitul trofeu din mâinele oficialului FMF.
 

Vă prezentăm lotul campioanei Moldovei:
Oxana Dicusar, Vera Apostol, Doina Ciobanu, Ana Bahcivanji, Svetlana Tampei, Olga Cușinova, Valeria Vîrlan, Veronica Suslova, Daria Meșina, Iuliana Colnic, Vanesa Andrieș, Renata Apostolov, Adriana Tolcan, Alina Nistor, Viorica Tonu
Antrenor: Petru Dragomir


Reamintim că echipa din sudul țării a devenit în premieră campioana Moldovei la fotbal feminin. Pe de altă parte, în urma remizei cu FC Maksimum, Real Succes - ȘS 11 a devenit medaliata cu bronz a campionatului.

Tot astăzi a fost premiată Agarista CSF Anenii Noi, vicecampioana Moldovei la fotbal feminin. În ultima etapă a sezonului, formația din Anenii Noi a câștigat pe teren propriu echipa tiraspoleană, PGU ȘS4-Legia, scor 2-1.

Jucătoarea echipei Maksimum, Iuliana Colnic a devenit cea mai bună marcatoare a campionatului cu 22 de goluri.

Iată rezultatele complete ale meciurilor din etapa a XV-a:
Agarista CSF Anenii Noi - PGU-ȘS-Legia 2-1 (Cristina Musteață 44, Ludmila Caraman 50 / Carina Corotnean 31)
Real Succes - ȘS 11 - FC Maksimum 1-1 (Dănuța Chicu 48-pen. / Iuliana Colnic 86)
CS Noroc - FC Belceanka 3-0 (Nicoleta Golan 16, 25, Alexandra Drumea 79)

Clasament final


Transmisiunile în direct ale tuturor meciurilor campionatului Moldovei la fotbal feminin 2021/22 și rezumatele video sunt accesibile pe platforma Eleven Sports.

O nouă ediție a campionatului feminin va începe în ultima săptămână a lunii august.