• Fii alături de Echipa Țării

Leonid Oleinicenco, întâlnire cu președintele FIFA, Gianni Infantino

28 mai 2022 de Reporter FMF

 

Biroul FIFA recent deschis la Paris a devenit un loc popular de lucru, întâlniri și discuții pentru cele 211 asociații membre ale Federației Internaționale de Fotbal. Vineri, 27 mai, președintele FIFA, Gianni Infantino, l-a găzduit pe președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco. Este a doua oară în ultimii 2 ani, când cei doi lideri de asociații se întâlnesc oficial pentru a discuta detalii despre colaborarea dintre FIFA și FMF.  

 

De această data cele două părți au discutat nu doar despre fotbal, dar și despre situația politică din regiune, despre evenimentele interne și situația social-economică din Republica Moldova. Dar bineînțeles, cel mai mult s-a vorbit despre activitatea fotbalistică, cu precădere despre acțiunile și activitatea Federației Moldovenești de Fotbal.

 

Leonid Oleinicenco l-a informat pe omologul său de la FIFA despre schimbarea statutului FMF, în conformitate cu noile cerințe FIFA și UEFA și în concordanță cu noua legislație a țării. 

Președintele FMF i-a mulțumit lui Gianni Infantino pentru sprijinul acordat la construcția terenurilor și a stadioanelor de fotbal în Republica Moldova, dar și pentru posibilitatea de a face parte din programele de dezvoltare FIFA, care aduc un aport considerabil la dezvoltarea fotbalului în țara noastră.

 

Leonid Oleinicenco și Gianni Infantino au discutat și despre proiectul ”Fotbal în școli”, dar și despre certificarea ISO a federației noastre de fotbal. Este vorba despre un standard internațional privind calitatea managementului, ISO 9001 și o premieră pentru federațiile de fotbal - certificarea ISO 37001, un standard internațional anti-mită. ”Suntem mândri să fim prima federație de fotbal din lume cu un astfel de standard”, a conchis Leonid Oleinicenco.

 

La finalul întâlnirii, Leonid Oleinicenco a dat un scurt interviu pentru site-ul oficial FIFA.com, pe care vă invităm să-l urmăriți în videoul atașat.