• Fii alături de Echipa Țării

Vizita de lucru a oficialului FIFA, Elkhan Mammadov la Arena din parcul La Izvor

25 mai 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Directorul Departamentului Asociații Naționale Europene din cadrul FIFA, Elkhan Mammadov, a efectuat o vizită de lucru în Moldova. Oficialul FIFA a inspectat Arena de fotbal pe plajă din parcul La Izvor al capitalei, unde a avut o întrevedere cu directorul executiv al FMF, Adrian Ixari. Oficialul FIFA a dat apreciere maximă compexului sportiv, pentru care FIFA a alocat circa 1 milion de euro, ceea ce a constituit circa 80% din cheltuielile pentru construcția stadionului.

Elkhan Mammadov este primul oficial FIFA care a vizitat arena din momentul dării în exploatare, pe 27 august 2020. Elkhan Mammadov și Adrian Ixari au discutat despre importanța infrastructurii în perspectiva dezvoltării fotbalului pe plajă și a altor genuri de sport, care au loc pe stadionul din parcul La Izvor. 

De asemenea, a fost menționat că datorită apariției arenei, în parteneriat cu primăria municipiului Chișinău, s-au efectuat mai multe lucrări de amenajare a infrastructurii în incinta parcului La Izvor, în special au fost construite alte terenuri de sport. 

Directorul Departamentului Asociații Naționale Europa din cadrul FIFA a mulțumit conducerii FMF pentru buna realizare a proiectului de construcție a Arenei, care duce la dezvoltarea continuă a infrastructurii în municipiul Chișinău.

Astăzi, Elkhan Mammadov va efectua o vizită de lucru la Federația Ucraineană de fotbal, iar pentru mâine, 26 mai, este programată ședința cu secretarul general FMF, Nicolae Cebotari și directorul executiv, Adrian Ixari. 

Arena de fotbal pe plajă din Chișinău este primul stadion de acest gen din Republica Moldova. Arena a fost construită de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Finanțatorul principal al proiectului, FIFA a alocat circa 1 milion de euro, cu condiția ca Stadionul să fie dat în administrarea FMF pentru o perioadă minimă de 25 de ani.

În prezent, în zonă s-au mai construit terenuri pentru mini-fotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness și spații de joacă pentru copii.