• Fii alături de Echipa Țării

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

21 mai 2022 de Ion Buga

În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Sărbătoarea, instituită în a treia sâmbătă a lunii mai, are drept scop promovarea sportului în societate, a modului sănătos de viață. De asemenea, este un prilej în plus de a sublinia importanţa sportului în viaţa socială și rolul său în educaţia tinerei generaţii în spiritul valorilor olimpice, precum respectul și prietenia. 

 

Cu această ocazie deosebită, Federația Moldovenească de Fotbal își exprimă gratitudinea și admirația față de sportivi, antrenori, conducători de cluburi, oficiali, arbitri, jurnaliști, pentru eforturile depuse zilnic, pentru devotamentul și determinarea de a atinge cel mai înalt nivel al performanței în domeniul fotbalului, sportului în general. Vă dorim entuziasm, energie și multă sănătate, iar perseverența să fie însoțită de dorința de a câștiga. 

 

Prin munca asiduă ajutați fiecare generație să devină mai puternică și mai sănătoasă, contribuiți la construirea unui viitor mai prosper pentru toți oamenii. Credem cu tărie în lecțiile de viață pe care le poți învăța din sport, iar sportivilor și antrenorilor noștri le mulțumim pentru toate momentele în care ne aduc bucurie atât pe arena națională, cât și cea internațională, pentru că ei sunt adevărați ambasadori de imagine ai țării noastre, iar succesele lor mereu ne fac să ne simțim mândri. 

 

Este un moment prilenic de a evidenția rolul sportului și al activității fizice în dezvoltarea unei comunități și în viețile oamenilor din întreaga lume, de aceea venim cu îndemnul să faceți sport și să promovați modul sănătos de viață.