• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vitalie Damașcan a câștigat Cupa României!

19 mai 2022 de Victor Daghi

 

Internaționalul moldovean Vitalie Damașcan a intrat în posesia Cupei României!

 

Echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru care evoluează tricolorul, a câștigat în această seară cu scorul de 2-1 finala cu formația Voluntari, iar atacantul Vitalie Damașcan a intrat pe teren în minutul 80.

 

La adversari, fundașul Igor Armaș și mijlocașul Vadim Rață au fost integraliști.

 

Astfel, Sepsi va juca în Europa Conference League.


Sepsi OSK a început parcursul în actuala ediție a Cupei României din 1/16 de finală, când a învins formația Farul Constanța, cu 1-0. În optimi, clubul din Sfântu Gheorghe a învins U Craiova 1948 cu 1-0. În sferturi, Sepsi a trecut de Chindia Târgoviște, cu 2-1, iar în semifinale a învins Universitatea Craiova cu 2-1 și 1-0.

 

Vitalie Damașcan s-a transferat la Sepsi pe 12 iulie 2021 de la Torino FC, Italia și a semnat un contract valabil pe 4 ani. De atunci Damașcan a jucat pentru formația din Sfântu Gheorghe în 18 meciuri și a marcat 2 goluri.

 

Anterior atacantul de 23 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos. Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite.

 

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 17 meciuri și a marcat 2 goluri. 

 

Foto: Sepsi OSK

 

Foto: Sepsi OSK

 

Foto: Sepsi OSK