• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal în școli, clasele specializate de fotbal. Promovarea proiectului la Cimișlia

18 mai 2022 de Maria Teeşanu

Federația Moldovenească de Fotbal a participat la un eveniment cu genericul „Lunar Olimpic”, care este desfășurat anual în raionul Cimișlia. Acțiunea a avut loc la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia și a fost organizat de Direcția Cultură, Tineret, Sport și Turism Cimișlia, Direcția Învățământ General Cimișlia în acord cu Autoritățile Publice Locale.

Astfel, forul fotbalistic, reprezentat de coordonatorul proiectului social-sportiv "Fotbal în școli", Diana Bulgaru, a împărtășit participanților cele mai bune practici cu privire la una din cele 4 direcții prioritare ale proiectului, care presupune Clasele specializate de fotbal.


”Fotbal în școli” este un proiect social de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, proiectul este implementat cu succes în peste 200 de instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți în cadrul cursurilor organizate de Federația Moldovenească de Fotbal. 


În anul 2021, proiectul “Fotbal în Școli” s-a axat pe 2 dintre cele 4 direcții: Clase specializate de fotbal și Lecții de fotbal pentru clasele primare. În acest sens, datorită colaborării cu partenerii strategici, Federația Moldovenească de Fotbal a identificat soluții pentru îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor, alimentării, echipamentului și antrenamentelor gratuite, salarizarea și instruirea antrenorilor.

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii ani. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal. Toate aceste direcții de dezvoltare au fost centralizate în cel mai mare proiect-social sportiv “Fotbal în școli”, care este unul dintre pilonii principali în strategia FMF.