• Fii alături de Echipa Țării

Memorialul "Ion Bînzari"

16 mai 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Echipa satului Hirișeni a devenit câștigătoarea turneului regional de mini-fotbal în memoria lui Ion Bînzari, erou căzut pentru integritatea și independența Republicii Moldova. Elevii pregătiți de Alexandru Gobenco au obținut victorii în toate meciurile disputate. Podiumul a fost completat de formațiile din Inești și Chiștelnița. 

 

La competiţia, găzduită de stadionul Gimnaziului "Ion Bînzari" din satul Hirișeni, au participat 4 echipe de copii din raionul Telenești. 


Imediat după încheierea turneului, a avut loc premierea celor mai buni fotbaliști: portar - Maxim Petrachi (Chițcanii Vechi), fundaș – Fabi Fetescu (Inești), iar golgheter – Vitalie Negruță (Hirișeni).


La festivitatea de premiere au participat Ivan Petica, primarul satului Hirișeni, Pavel Casian, șeful Secției Cultură, Tineret și Sport a Consiliului raional Telenești, Vera Cașcaval, directorul interimar al Gimnaziului "Ion Bînzari", Octavian Anton, președintele ARF Telenești, alți oaspeți, oficiali și amatori ai fotbalului. Fiecare echipă a primit mai multe cadouri din partea forului fotbalistic, care a fost reprezentat de către Ion Buga, ofițer de presă.

 

Cu un mesaj de salut către participanți au venit foștii jucători ai echipei naționale, Alexandru Guzun și Sergiu Epureanu, care au îndemnat copiii să practice fotbalul și să tindă să ajungă în viitorul apropiat în loturile naționale ale țării.