• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Sondaj UEFA. Victoria Sheriffului cu Real Madrid luptă pentru premiul "Cel mare tare meci al sezonului Ligii Campionilor"

13 mai 2022 de Ion Buga

Victoria Sheriffului în fața lui Real Madrid, din grupele Ligii Campionilor, rămâne în continuare una dintre cele mai discutate din această stagiune. Mai nou, UEFA a inclus succesul campioanei Moldovei în sondajul privind desemnarea celui mai tare meci al actualului sezon. 

 

Reușita istorică a tiraspolenilor de pe Santiago Bernabeu concurează cu alte partide din cadrul competiției, inclusiv din fazele superioare:

 

Man. City - Leipzig 6-3
Man. United - Atalanta 3-2
Ajax - Sporting 4-2
Porto - Atlético 1-3 
Real Madrid - PSG 3-1
Juventus - Villarreal 0-3
Man. City - Real Madrid 4-3
Villarreal - Liverpool 2-3
Real Madrid - Man. City 3-1

 

Votați cel mai tare meci din acces sezon al Ligii Campionilor, accesând acest link.
 

Campioana Moldovei a obținut o victorie magnifică pe Santiago Bernabeu, 2-1 contra lui Real Madrid, din etapa a 2-a a fazei grupelor, obținută pe 28 septembrie 2021!!!  Golurile au fost marcate de Jasurbek Yakhshiboev și Sebastien Thill. Golul marcat de Thill s-a clasat pe locul 7 în sondajul "Golul fazei grupelor în UEFA Champions League", în timp ce un alt jucător de la campioana Moldovei, Adama Traore s-a situat pe poziția a 9-a în același top. 

 

”Sheriff a trimis unde de șoc în fotbalul european cu o victorie senzațională care a adus campioana Moldovei în fruntea Grupei D cu un număr maxim de puncte după două meciuri", scrie site-ul UEFA.com.


Succesul istoric al tiraspolenilor contra formației Real Madrid a pretins în acest sezon și la câștigarea trofeului în sondajul organizat de UEFA cu ocazia aniversării a 30-a de la fondarea Champions League.

 

Vă reamintim, Sheriff a evoluat în grupa D a Ligii Campionilor, alături de Real Madrid Spania, Inter Italia și Shakhtar Ucraina. Cu 7 puncte, Sheriff s-a clasat pe locul 3, ce i-a permis calificarea în 1/16 Europa League. În această fază a competiției, campioana Moldovei a fost eliminată dramatic, în dublă manșă, de formația portugheză Braga, doar după executarea loviturilor de departajare. 

 

Între timp, Real Madrid a ajuns în finala Ligii Campionilor, unde va lupta pentru trofeu, pe 28 mai, cu Liverpool Anglia. 

Foto: twitter.com/ChampionsLeague