• Fii alături de Echipa Țării

Turneul Republican de mini-fotbal GUGUȚĂ la Liceul "Mihai Viteazul"

12 mai 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Astăzi, la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul", a fost dat startul turneului republican de fotbal “GUGUȚĂ”, ediția XVII, zona Centru. Competiția este organizată de pretura sectorului Centru a municipiului Chișinău, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Cu un cuvânt de salut în fața participanților și a oaspeților a venit directorul liceului, Nelly Berezovschi, care a accentuat importanța prezenței fenomenului fair-play în cadrul meciurilor turneului “GUGUȚĂ” și a urat sportivilor mult succes. De asemenea, celor spuse s-a alăturat și pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu, care a salutat organizarea acestui turneu tradițional atât la nivel național, cât și local.

La etapa de sector au participat șase instituții de învățământ: Liceul Teoretic ”Minerva”, Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic ”Vasile Lupu”, Liceul Teoretic ”Titu Maiorescu”,  Liceul Teoretic ”Universul” și Gimnaziul nr. 42.

Vă prezentăm rezultatele turneului zonal, de calificare:

Locul I – Gimnaziul nr.  42

Locul II – ”Mihai Viteazul”

Locul III – Liceul Teoretic ”Minerva”

Echipele care s-au clasat pe primele două locuri vor reprezenta sectorul Centru la etapa Municipală, care va avea loc pe data de 30 mai pe stadionul Zimbru din capitală.

Obiectivele turneului "GUGUȚĂ":
1. Propagarea modului sănătos de viață
2. Popularizarea fotbalului în Republica Moldova 
3. Antrenarea elevilor în practicarea sistematică a exercițiilor fizicie, în general, și a fotbalului, în special, pentru fortificarea sănătății
4. Stimularea interesului elevilor de implicare în activitățile sportive extra-curriculare din instituțiile de învățământ preuniversitar din Moldova
5. Cultivarea în rândul elevilor a spiritului de fair-play
6. Favorizarea creării unei identități sportive pentru fiecare instituție de învățământ 
7. Eficientizarea competițiilor sportive organizate la nivelul fiecării instituții de  învățământ 
8. Atragerea și implicarea factorilor de decizie ai fiecărei instituți de învățăm, ale altor persoane fizice sau juridice, în organizarea și derularea activităților sportive școlare

Vă reaminitim că în anul 2021, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul" a fost inaugurat terenul de fotbal, renovat cu eforturile comune depuse de FMF și Primăria municipiului Chișinău. Astfel, elevii claselor specializate au parte de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal". 

Turneul republican de mini-fotbal "GUGUȚĂ", dedicat Zilei Internaționale a copilului, este elaborat de Federația Moldovenească de Fotbal și aprobat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, care a devenit o competiție tradițională în Republica Moldova și se desfășoară anual în cele patru zone: Nord, Centru, Est și Sud.