• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Internaționalul moldovean Constantin Burdujel a reușit eventul în România!

11 mai 2022 de Ion Buga
GALERIE

Sezon de excepție pentru internaționalul moldovean Constantin Burdujel, care a reușit eventul în România cu echipa sa United Galați. După ce în luna martie a câștigat Cupa României, aseară formația gălățeană și-a adjudecat și primul titlu de campioană din istorie, după ce a trecut în al patrulea meci al seriei finale cu Autobergamo Deva, scor 4-3. 


Burdujel, în calitate de căpitan, a fost integralist, în timp ce pentru Autobergamo Deva a evoluat un alt internațional moldovean, Iulian Cojocaru, care a reușit să înscrie unul din goluri.

 

United Galaţi a jucat finala Ligii 1 de cinci ori până acum (2011, 2017, 2018, 2019, 2021). În sezonul 2020, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, echipa gălăţeană a fost liderul campionatului în momentul respectiv.

 

United Galați va juca în UEFA Futsal Champions League pentru al treilea sezon consecutiv. 

 

În vârstă de 35 de ani, Constantin Burdujel, s-a transferat la echipa din Galați în toamna lui 2014. Cu United, el a câștigat toate trofeele în România, campionatul, cupa și supercupa, fiind printre cei mai valoroși jucători din Liga I românească la futsal.

 

Constantin Burdujel este și unul dintre liderii Naționalei Moldovei de futsal, cu care s-a calificat în runda următoare preliminară a Campionatului Mondial de futsal 2024, terminând pe primul loc în grupa F.

 

În 2017 el a fost desemnat cel mai bun futsalist moldovean al anului.

Foto: Sportul Ilustrat