• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 27 în cifre

10 mai 2022 de Ion Buga

*În 3 meciuri au fost marcate 8 goluri (gazdele - 7, oaspeții - 1), în mediu – 2,66 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 307 goluri (gazdele – 169, oaspeţii – 138), în mediu - 3,07 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat două meciuri, iar o altă partidă s-a încheiat nedecis. De la începutul campionatului s-au jucat 100 de meciuri. Gazdele au câştigat 41 de partide, oaspeţii – 42, iar alte 17 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Atacantul echipei Milsami, Sergiu Istrati a marcat golul cu numărul 300 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 27 al meciului cu Sheriff. 

Primul gol al campionatului a fost înscris de către mijlocaşul echipei Petrocub, Mihai Platica. Ulterior, Lovre Bizjak (Sheriff) a reușit al 50-lea gol, Andrei Cobeț (FC Florești) - golul cu numărul 100, Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) - golul cu numărul 200, iar Nichita Picus (Dinamo-Auto) - golul cu numărul 250.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (8) au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*În această etapă au fost acordate două lovituri de la 11 metri, ambele transformate de Sergiu Istrati (Milsami) și Vladimir Ambros (Petrocub). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 32 de penalty-uri, dintre care doar 21 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 16 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 373 de cartonaşe galbene, dintre care 58 jucătorilor echipei Milsami. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul sezonului, au fost acordate douăsprezece cartonașe roșii, câte trei pentru fotbaliștii de la Zimbru, Sheriff și CSF Bălți. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) a reușit un hat-trick în poarta lui Dinamo-Auto și s-a distanțat în clasamentul golgheterilor, având 16 reușite. Sergiu Istrati (Milsami) a marcat și el, dar rămâne pe locul doi cu 14 goluri. Ei sunt urmați de Momo Yansane (Sheriff) - 11 goluri.

 

*Cel mai bun atac (73 goluri) și cea mai bună apărare (8 goluri primite) le are Sheriff.

 

*Sheriff este neînvinsă de 7 meciuri. 

 

*Petrocub are o serie de 4 victorii consecutive.

 

*Sf.Gheorghe a întrerupt seria de meciuri fără victorii și fără gol marcat.

 

*Dinamo-Auto se află la a treia înfrângere la rând.

Foto: FC Petrocub