• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia A. Rezultatele meciurilor jucate astăzi în etapa a XXI-a

06 mai 2022 de Victor Daghi

În etapa a 21-a, penultima din Divizia A, astăzi s-au disputat primele două meciuri. Dublorii Sheriff-ului au învins cu 3-0 Sporting și, cu 45 de puncte, au urcat pe primul loc în clasament. Formația din Trestieni a opus o resistență foarte dârză, oaspeții din Tiraspol reușind să deschidă scorul doar în minutul 79, din penalty, prin atacantul kazah Danil Ankudinov. Pe final de meci atacantul Eugeniu Gliga și-a trecut în cont o “dublă”. Este interesant că, în minutul 63, tiraspolenii au irosit un penalty, când portarul Vasile Magla a parat balonul după șutul lui Alizade Carmanov. Se cunoaște că Sheriff-2 evoluează în această competiție în afara concursului și nu poate promova în Superligă, iar FC Victoria n-a obținut licență Națională, astfel încât lupta pentru un loc în prima ligă se dă între CS Dacia-Buiucani și CSF Spartanii. Aceste echipe urmează să se întâlnească mâine la Selemet, acesta fiind meciul așteptat cu sufletul la gură de suporterii celor două formații.

În celălalt meci, Olimp a învins Speranța Drochia cu 2-0, datorită “dublei” fostului internațional Serghei Gheorghiev. Astfel, formația de la nordul Moldovei a pierdut toate șansele să-și păstreze locul în Divizia A și, la finalul sezonului, va retrograda în a treia ligă valorică, împreună cu FC Cahul-2005.

 

Vă prezentăm rezultatele partidelor și marcatorii golurilor: 

 

FC Sporting Trestieni – Sheriff-2 Tiraspol 0-3 (Danil Ankudinov 79-penalty, Eugeniu Gliga 88, 90+1)

 

FC Olimp Comrat – FC Speranța Drochia 2-0 (Serghei Gheorghiev 19, 45)

 

                                                                                             Clasamentul la zi

 
Transmisiunile în direct ale tuturor meciurilor Diviziei A 2021/22 și rezumatele video sunt accesibile pe site-ul Eleven Sports.

 

Pentru mâine, 7 mai, sunt programate ultimele trei meciuri ale etapei a XXI-a: FC Victoria Chișinău – FCM Ungheni, Iskra Rîbnița – FC Sucleia, CSF Spartanii Selemet – CS Dacia-Buiucani Chișinău. Începutul partidelor la ora 17:00.  

 

Meciul FC Cahul-2005 – CS Real Succes Chișinău nu va avea loc, din cauza retragerii formației din Cahul din campionatul Moldovei.