• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Oleg Reabciuk aduce titlul la Olympiacos!

04 mai 2022 de Reporter FMF

Internaționalul moldovean Oleg Reabciuk a câştigat în această seară titlul de campion al Greciei cu echipa Olympiacos Pireu, după victoria cu PAOK Salonic (2-1), în deplasare, în etapa a 32-a a sezonului, cu patru etape până la finalul campionatului. Reabciuk a fost integralist în acest meci și a marcat golul victoriei în minutul 62.

 

Olympiacos s-a impus prin golurile marcate de Rony Lopes (51) și Oleg Reabciuk (62), după ce gazdele au deschis scorul prin Thomas Murg (10).

 

În clasament, Olympiacos are 76 de puncte, fiind urmată de PAOK, 60 p., și Panathinaikos, 54 p.

 

Acesta este al 47-lea titlu de campioană pentru Olympiacos, un record în Grecia.

 

Pentru Oleg Reabciuk acesta este al doilea titlu de campion consecutiv cu Olympiacos. În acest sezon, Reabciuk a jucat în 46 de meciuri oficiale pentru clubul grec și a marcat 2 goluri.

 

Oleg Reabciuk este jucătorul echipei Olympiacos Pireu de la începutul lui 2021. În același sezon, a devenit campion al Greciei. În campionatul acestei țări el a jucat 50 de meciuri, în 47 dintre acestea fiind titular, și a marcat un gol. Internaționalul moldovean a marcat primul său gol în tricoul formației Olympiacos pe 16 septembrie 2021 în faza grupelor a Ligii Europei. Reabciuk a înscris golul victoriei în minutul 87 al meciului cu Antwerpen Belgia disputat pe stadionul Georgios Karaiskakis. 

 

Iarna trecută a fost urmărit de mai multe echipe din campionatele de top ale Europei, ceea ce spune multe despre valoarea fundașului moldovean în vârstă de 24 de ani. 

 

Oleg Reabciuk, originar din Ialoveni, dar școlit la celebra academie a clubului FC Porto, are 33 de meciuri pentru Naționala Moldovei. În scurta sa carieră fotbalistul nostru a mai jucat la formația Paços Ferreira, Portugalia. 

 

Federaţia Moldovenească de Fotbal îl felicită pe apărătorul Naționalei Moldovei și cel mai bun fotbalist moldovean al ultimilor doi ani cu acest trofeu și îi dorește mult succes echipei sale în ediția viitoare a Ligii Campionilor! 

 

Foto: FC Olympiacos