• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 26 în cifre

02 mai 2022 de Ion Buga

*În 3 meciuri au fost marcate 9 goluri (gazdele - 3, oaspeții - 6), în mediu – 3 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 299 goluri (gazdele – 162, oaspeţii – 137), în mediu - 3,08 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat un meci, iar oaspeții - două. De la începutul campionatului s-au jucat 97 de meciuri. Gazdele au câştigat 39 partide, oaspeţii – 42, iar alte 16 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (8) au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).

 

*În această etapă nu au fost acordate lovituri de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 30 de penalty-uri, dintre care doar 19 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 16 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 357 cartonaşe galbene, dintre care 57 jucătorilor echipei Milsami. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul sezonului, au fost acordate douăsprezece cartonașe roșii, câte trei pentru fotbaliștii de la Zimbru, Sheriff și CSF Bălți. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) și Sergiu Istrati (Milsami) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 13 reușite. Ei sunt urmați de Mikhail Platika (Petrocub) și Momo Yansane (Sheriff), cu cîte 10 goluri.

 

*Cel mai bun atac (72 goluri) și cea mai bună apărare (7 goluri primite) le are Sheriff.

 

*Sheriff este neînvinsă de 6 meciuri. Succesul din această etapă, 3-0 cu Dinamo-Auto, a adus tiraspolenilor al 20-lea titlu de campioană a Moldovei!

 

*Petrocub are o serie de 3 victorii consecutive.

 

*Sf.Gheorghe a ajuns la 3 meciuri fără victorii și fără gol marcat.

 

*CSF Bălți a întrerupt seria de 3 meciuri fără înfângere și gol încasat.

Foto: FC Sheriff