• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Stadionul din Fălești a fost redeschis, cu suportul FMF

27 apr 2022 de Reporter FMF
GALERIE

La Fălești a avut loc astăzi redeschiderea oficială a arenei centrale. La manifestație a participat toată conducerea raionului, primari din localitățile raionale, personalități marcante ale orașului. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de președintele Leonid Oleinicenco, președintele de onoare Pavel Cebanu, inspectorul federal Vladislav Cebotari, managerul de comunicare Alexandru Grecu și coordonatorul ARF Vadim Șargarovschi. În scurt timp, urmăriți pe site-ul nostru un reportaj video de la deschidere, La Firul Ierbii.

 

După ani de zile în care a stat în paragină Stadionul ”Spicul” a fost renovat cu sprijinul financiar al Federației Moldovenești de Fotbal și al Consiliului Raional Fălești. Astfel, arena a îmbrăcat straie noi sub formă de teren artificial de ultima generație, fotolii individuale și vestiare moderne, blocuri sanitare și camere pentru oficiali - toate construite de la zero. Noul teren sintetic a fost proiectat conform standardelor internaționale, cu dimensiuni care permit organizarea meciurilor oficiale de fotbal. Cu o capacitate de 4300 de locuri acest stadion este unic de acest fel în nordul țării.   

 

„Am renovat capital arena din Fălești, inclusiv tribunele. Am construit vestiare noi. Acum jucătorii vor avea cabine de duș cu apă caldă. Avem dulapuri individuale pentru 25 de jucători. Avem blocuri sanitare noi atât pentru jucători, cât și pentru suporteri. Așteptăm sărbătoarea fotbalistică la Fălești”, a declarat Dumitru Railean, directorul arenei.

 

Jucătorii și staful tehnic al echipei FC Fălești sunt încântați că vor reveni acasă. 

 

„În prezent ne antrenăm și jucăm la Bălți, pe stadionul Pișevic, pentru care achităm o sumă enormă de 7000 de lei pentru fiecare meci. Abia așteptăm să revenim acasă, unde și suporteri vor fi mai mulți. Știm că suporterul este al doisprezecelea jucător pe care contăm mult”, a declarat Victor Tatian, președintele FC Fălești. 

 

FC Fălești este lidera detașată a Divizie B Nord, cu mari șanse de promovare în Divizia A. 

Fotbalul făleștean este unul cu tradiții. Echipele locale au fost o prezență constantă în competițiile interne, începând cu perioada interbelică. În 2029 fotbalul din Fălești își va serba centenarul.