• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal fără hotare. Agarista CSF Anenii Noi a transferat o jucătoare din Ucraina

25 apr 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Campioana Moldovei, Agarista CSF Anenii Noi, o echipă reprezentativă pentru fotbalul feminin moldovenesc, sprijină fotbalistele din Ucraina, care sunt nevoite să părăsească țara din cauza conflictului armat.

Astfel, pentru partea a doua a Ligii Naționale la fotbal feminin, formația din Anenii Noi a legitimat-o pe Eva Raenko, portarul selecționatei WU17 a Ucrainei. Cu experiență și participări în competițiile internaționale, sportiva s-a alăturat clubului care ocupă primul loc în Liga Feminină. Jucătoarea de numai 16 ani s-a integrat rapid la noua sa echipă, reușind deja să debuteze în campionatul Moldovei. 

După un debut victorios în componența formației Agarista, Eva a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări cu privire la cariera ei fotbalistică, cum a decurs procesul de adaptare în noua echipă și să ne împărtășească obiectivele pentru acest sezon.

- Eva, salut. Îmi poți spune câteva lucruri despre evoluția ta în fotbalul feminin?
- În fotbal sunt de 8 ani. În Ucraina am jucat pentru clubul "Pantere". Am avut multe reușite, printre care Cupa Ucrainei la categoria de vârsta WU13 și WU15, locul 3 la fotbal pe plajă și am fost desemnată de mai multe ori cel mai bun portar atât printre fete, cât și printre băieți. Cu părere de rău, toate competițiile sportive s-au oprit în timpul războiului și am fost nevoită să plec din Odesa în altă țară.

- Cum te-ai adaptat la Agarista CSF Anenii Noi?
- Echipa m-a primit călduros și foarte bine. Multe din actualele colege m-au ajutat când aveam nevoie de ceva. Nu mi-a fost frică să vin în noua formație, dar cu siguranță a existat un disconfort la început, deoarece erau mulți oameni pe care nu îi cunoșteam și situația era cu totul alta. Însă datorită colegelor amabile, mă simt bine.

- Cum ți se pare campionatul Moldovei?
- În Ucraina, cred că nivelul este mai înalt. Cu toate acestea, nu pot evalua pe deplin campionatul Moldovei numai după două meciuri.

- Ai dori să obții un titlu de campioană și cu Agarista CSF Anenii Noi?
- Desigur, ar fi frumos să câștig campionatul Moldovei cu Agarista, precum și să ajut echipa să ajungă în finala Cupei Moldovei.

- Ce ne poți spune despre procesul de antrenament?
- Îmi plac foarte mult sesiunile de antrenament, deoarece sunt bine făcute din punct de vedere fizic și este clar că antrenorul își face timp să se gândească la planul de antrenament și să distribuie corect sarcinile.

- Ai întâmpinat greutăți în această perioadă?
- Nu cred că au fost dificultăți, m-am adaptat la tot destul de repede.
 
- Ce planuri ai pentru viitor?
- Cu siguranță voi rămâne aici până la sfârșitul sezonului și atunci va fi clar ce să fac în continuare.

Foto: Agarista CSF Anenii Noi (facebook)