• Fii alături de Echipa Țării

Acțiune comună FMF - UNICEF pentru copiii refugiați

13 apr 2022 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal alături de întreaga comunitate fotbalistică din republică, continuă consolidarea eforturilor de susținere a celor care au fost nevoiți, din cauza războiului, să-și părăsească propriile case și să găsească adăpost la noi, în Moldova. 

 

Forul național în parteneriat cu UNICEF și Direcția Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, a organizat o nouă acțiunie social-sportivă pentru copiii refugiați din Ucraina care are menirea de a contribui la integrarea educaţională a acestora. 

 

Evenimentul de la baza Zimbru din capitală a adunat 50 de copii, 10 dintre care sunt cazați la baza Zimbru, iar restul - la diferite centre din sectorul Botanica al capitalei. Micuții, alături de părinții lor, au participat la diverse ștafete sportive cu elemente de fotbal, care stimulează comunicarea și formează spiritul de echipă și ajută la stabilirea relațiilor de prietenie. Scopul acestei acțiuni este promovarea unui mod sănătos de viață și a fotbalului ca instrumnent social, de consiliere emoțională și pishologică pentru cei care au de suferit din cauza războiului.


Fiecare copil a primit câte un echipament sportiv și cadouri din partea partenerilor. 

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de managerii proiectelor Grassroots FMF, Diana Bulgaru și Cristina Braga, precum și echipa de voluntari.

 

FMF planifică să desfășoare activități similare și în alte centre de refugiați din țară, care vor beneficia de inventarul sportiv necesare pentru acțiunile ulterioare. 

Foto: Aurelia CIOBANU