• Fii alături de Echipa Țării

Răzvan Burleanu, reales președinte al Federației Române de Fotbal

12 apr 2022 de Reporter FMF

Cu unanimitate de voturi, Răzvan Burleanu a fost reales astăzi în fruntea fotbalului românesc pentru următorii 4 ani. Acesta este al treilea mandat de președinte pentru Răzvan Burleanu, care este cel mai tânăr conducător din istoria FRF, primind în premieră acest mandat în anul 2014 la vârsta de doar 29 de ani.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări președintelui reales Răzvan Burleanu, urându-i succes și realizări deosebite pentru afirmarea fotbalului românesc!

 

La Adunarea Generală a FRF de astăzi a fost present în calitate de invitat de onoare președintele FMF, Leonid Oleinicenco.

”Federația de fotbal din Republica Moldova este mândră să aibă un partener atât de valoros, alături de care putem realiza lucruri minunate. Acum 2 ani și jumătate am semnat un acord de colaborare cu FRF, care are următoarele obiective: promovarea fotbalului, transferul de cunoştinţe şi competenţe în domeniul creşterii numărului de practicanţi ai fotbalului, creşterea performanţei echipelor naţionale de juniori şi tineret, formarea de arbitri, observatori de arbitri, antrenori şi manageri de club, buna guvernanţă şi dezvoltarea cluburilor şi a ligilor.

Într-o perioadă foarte scurtă și extrem de dificilă am reușit să implementăm majoritatea obiectivelor stabilite: am organizat evenimente publice dedicate promovării parteneriatului şi creşterii conştientizării fotbalului ca şi fenomen social în cele două ţări; am organizat meciuri amicale între echipele naţionale de juniori şi tineret, pe principiul reciprocităţii; am instruit experţi moldoveni în domeniul fotbalului de bază, am organizat workshop-uri şi sesiuni de formare pentru arbitri, antrenori şi manageri, vizite reciproce de informare; am realizat proiecte de dezvoltare instituţională în domenii precum managementul strategic, managementul calităţii, implementarea de proceduri şi procese de lucru; am implementat proiecte cu finanţare europeană pentru dezvoltarea dimensiunii sociale a fotbalului.

Pentru toate acestea le mulțumim partenerilor noștri de dezvoltare și în special domnului președinte Burleanu, care a fost mereu alături de o Federație mica așa cum este FMF, ne-a susținut și ne-a promovat din posturile importante pe care le deține la forurile mondiale supreme, UEFA și FIFA”, a declarat Leonid Oleinicenco pentru FMF.md.

 

Răzvan Burleanu s-a născut pe 1 iulie 1984, la Focșani. A practicat fotbalul la Centrul de copii și juniori al echipei FCM Bacău și a făcut Școala de Arbitri, arbitrând până la vârsta de 19 ani. A renunțat la sportul de performanță pentru a se dedica studiului științelor politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. A lucrat în cadrul Primăriei Municipiului Bacău, în Comisia Juridică a Parlamentului României și a fost consilier prezidențial la Departamentul pentru minorități. A fost decorat de președintele României, Traian Băsescu cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în Grad de Cavaler. 

A fost președinte al Federației Române de Minifotbal, președinte al Federației Europene de Minifotbal și vicepreședinte al Federației Internaționale de Minifotbal.

Pe data de 5 martie 2014 reușește să câștige alegerile FRF. Răzvan Burleanu l-a înlocuit în funcție pe Mircea Sandu, cel care a condus acest for timp de 24 de ani. În 2018 a fost reales pentru al doilea mandat.

Este fiul fostului fotbalist al echipelor FCM Bacău și Ceahlăul Piatra-NeamțGheorghe Burleanu.